Ευ. Τσακαλώτος: Οι τράπεζες έχουν 22 δισ. “καβάτζα” για να αντιμετωπίσουν stress test και NPLs

  «Το 2018 προβλέπονται 1,83 δισ. ευρώ για κοινωνική πρόνοια», υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής κατά την ψήφιση του Προϋπολογισμού για το 2018, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος για τις τράπεζες.

«Αυτός ο προϋπολογισμός είναι μια προσπάθεια, μέσα σε δύσκολες συνθήκες, να διορθώσει τα λάθη του παρελθόντος, να φέρει σταθερότητα, να βγούμε από τα μνημόνια, να βάλει τη βάση του κοινωνικού κράτους και να βελτιωθούν οι δείκτες της οικονομίας», επεσήμανε ο κ. Τσακαλώτος.

Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών και για το τραπεζικό σύστημα τονίζοντας ότι «οι τράπεζες έχουν 22 δισ “καβάτζα” για να αντιμετωπίσουν τα stress test και τα κόκκινα δάνεια».

Ο υπουργός Οκονομικών επιτέθηκε στη ΝΔ, κατηγορώντας την για «εντυπωσιακό επίπεδο υποκρισίας» και καλώντας την ταυτόχρονα να ξεκαθαρίσει ποιό οικονομικό πλαίσιο προτείνει στην κοινωνία.

«Να απαντήσει η ΝΔ και να ξεκαθαρίσει τη θέση της, αν θέλει πρώτα ανάπτυξη και μετά αναδιανομή όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης στο συνέδριο του κόμματος ή αν πιστεύει σε αυτό που είπε σήμερα, πρώτα αναδιανομή και μετά ανάπτυξη. Καθαρές κουβέντες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσακαλώτος στη Βουλή κατά τη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού 2018.

 

SHARE