Ευ. Βενιζέλος: Δεν θα ληφθούν άλλα μέτρα – Βγαίνουμε οριστικά απ’το μνημόνιο

«Έχει γίνει, πλέον, οριστικά αποδεκτό από τους εταίρους μας ότι η Ελλάδα ούτε χρειάζεται ούτε μπορεί να λάβει νέα δημοσιονομικά μέτρα λιτότητας» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος.
«Χάρη στο μεγάλο πρωτογενές πλεόνασμα μπορούμε να αρχίσουμε σταδιακά την αποκατάσταση αδικιών και να ενισχύσουμε τα μέτρα προστασίας, κοινωνικής συνοχής, βοηθώντας ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, οικογένειες χωρίς εισόδημα, με πολλά παιδιά, ανασφάλιστους υπερήλικες, μακροχρόνια ανέργους χωρίς στήριξη από το κράτος, αστέγους, να αντιμετωπίσουμε φαινόμενα απόλυτης φτώχειας» πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος.
Δήλωσε ακόμη οτι ταυτόχρονα το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι πλήρως ανακεφαλαιοποιημένο, ισχυρό και «έχει τώρα την υποχρέωση να βοηθήσει την επιχειρηματικότητα, την απασχόληση, την πραγματική οικονομία». Ακόμη, υπογράμμισε ότι τώρα πρέπει να στραφεί η προσοχή στην ολοκλήρωση των διαρθρωτικών αλλαγών, κυρίως, σε σχέση με τη δημόσια διοίκηση και την απελευθέρωση της αγοράς, ώστε να λειτουργούν συνθήκες πλήρους ανταγωνιστικότητας.
Ο κ. Βενιζέλος επισήμανε ότι τώρα, δύο ημέρες μετά τη συμφωνία με την τρόικα, η χώρα βρίσκεται στην τελική φάση του προγράμματος «που μας οδηγεί στην οριστική έξοδο από την κρίση και το μνημόνιο».
Η Ελλάδα, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, είναι έτοιμη να επανέλθει στις αγορές και με τη μορφή άλλων προϊόντων, αφού «στην πραγματικότητα δεν αποχώρησε ποτέ, είναι πάντα παρούσα μέσω των εντόκων γραμματίων του ελληνικού Δημοσίου».
SHARE