Ευ. Βενιζέλος: Ανάγκη για μόνιμη εκεχειρία στη Γάζα

Την έντονη ανησυχία του για τη διακοπή της κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε την Παρασκευή με τον υπουργό Εξωτερικών της Παλαιστινιακής Αρχής Ριάντ Αλ Μάλκι, ο οποίος βρίσκεται σε περιοδεία στη Λατινική Αμερική.

Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε την ανάγκη οι δύο πλευρές να συμφωνήσουν άμεσα για μόνιμη εκεχειρία και να επιστρέψουν στο τραπέζι των ειρηνευτικών συνομιλιών, προκειμένου να τερματιστεί η αιματοχυσία και η ανθρωπιστική κρίση.

Ενημέρωσε επίσης τον παλαιστίνιο υπουργό για την απόφαση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών να προσφέρει 500.000 ευρώ μέσω της UNRWA για την ανακούφιση της κατάστασης στη Γάζα. Επανέλαβε ακόμα την πρόθεσή της Ελλάδας να φιλοξενήσει και να περιθάλψει παλαιστίνιους τραυματίες, ιδίως παιδιά.

Ο κ. Μάλκι ζήτησε από τον κ. Βενιζέλο  να συνεχίσει η Ελλάδα να στηρίζει την αιγυπτιακή πρωτοβουλία και τις επαφές που γίνονται στο Κάιρο, με άμεσο στόχο την κατάπαυσης του πυρός. Οι δύο υπουργοί συζήτησαν, επίσης, για την επιστολή που πριν λίγες ημέρες απηύθυνε ο παλαιστίνιος υπουργός στους ευρωπαίους ομολόγους του και συνέπεσαν στην άποψη ότι είναι προτιμότερο να υπάρξει μια κοινή ευρωπαϊκή απάντηση σε αυτήν.

SHARE