Εσύ παίζεις και ο ΟΠΑΠ προσφέρει «Κάτι καλύτερο» στα παιδιά

opap2Τα τελευταία δύο χρόνια ο ΟΠΑΠ δημιουργεί «Κάτι Καλύτερο» για τα παιδιά μας, προσφέροντας στην ανακαίνιση των δύο παιδιατρικών νοσοκομείων «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού». Και φέτος, με αφορμή τον 34ο Αυθεντικό Μαραθώνιο, η προσπάθεια συνεχίζεται.

Αρωγοί στην προσπάθεια αυτή του OΠΑΠ και στο σημαντικό έργο που υλοποιεί για τα παιδιά μπορούν να γίνουν όλοι, μέσω της εφαρμογής «Κάτι Καλύτερο», την οποία μπορούν να κατεβάσουν δωρεάν στο κινητό τηλέφωνο ή στο tablet τους, από το Play Store και το App Store.

Επίσης είναι δυνατή η συμμετοχή μέσω υπολογιστή στην ιστοσελίδα www.katikalytero.gr.

Η διαδικασία είναι απλή. Μπορείς κι εσύ με τη συμμετοχή σου να αυξήσεις την προσφορά του OΠΑΠ για τα παιδιά με τρία απλά βήματα:

• Κατεβάζεις την εφαρμογή «Κάτι Καλύτερο»

• Παίζεις τις δοκιμασίες που ξεκλειδώνουν κάθε εβδομάδα

• Ο OΠΑΠ προσφέρει για σένα

Πώς μπορείς να διπλασιάσεις την προσφορά σου

Μπορείς να διπλασιάσεις την προσφορά σου κάνοντας Share την επίδοσή σου σε κάθε δοκιμασία, αν συμμετέχεις σε ομάδα ή αν φτιάξεις τη δική σου.

Επίσης, την ημέρα του Μαραθωνίου, αν είσαι Δρoμέας, αν παρακολουθείς τον αγώνα από κοντά ή από το σπίτι σου κάνε check in και αύξησε την προσφορά του OΠΑΠ.

Ακόμη, για να διπλασιάσεις την προσφορά σου μπορείς να γίνεις μέλος της ομάδας του OΠΑΠ #TeamOpap ή να φτιάξεις τη δική σου ομάδα!

Το πρόγραμμα ανακαίνισης

Στόχος του OΠΑΠ μέσω αυτής της πρωτοβουλίας είναι να συμβάλλει στην ανακαίνιση των Παιδιατρικών Νοσοκομείων βελτιώνοντας την ποιότητα περίθαλψης των παιδιών.

Ήδη, το φιλόδοξο έργο ανακαίνισης των δύο δημόσιων Παιδιατρικών Νοσοκομείων, «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού», βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με στόχο την προσφορά υπηρεσιών υγείας σε συνθήκες κορυφαίου επιπέδου σε παιδιά απ’ όλη την Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, μέχρι σήμερα, ο OΠΑΠ έχει παραδώσει 8 Νοσηλευτικές Μονάδες, συνολικής έκτασης 5.330 τετραγωνικών μέτρων και δυναμικότητας 191 κλινών, αλλάζοντας πλήρως την εικόνα τους και δημιουργώντας έναν ευχάριστο χώρο για όσους βρίσκονται εκεί.

Συγκεκριμένα:

• Στο Νοσοκομείο «Η Αγία Σοφία» ανακαινίσθηκαν δύο Νοσηλευτικές Μονάδες του 5ου ορόφου, συνολικού εμβαδού 1.800 τετραγωνικών μέτρων και δυναμικότητας 50 κλινών, η Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας Νεογνών, δυναμικότητας 50 θερμοκοιτίδων, η Α΄ & Β΄ Ορθοπεδική του 2ου ορόφου, δυναμικότητας 29 κλινών, η Α΄ & Β΄ Χειρουργική του 2ου, δυναμικότητας 32 κλινών, τα δύο 9όροφα κλιμακοστάσια καθώς και η κεντρική είσοδος του 1ου ορόφου.

• Στο Νοσοκομείο «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού» ανακαινίσθηκε η Νοσηλευτική Μονάδα του 3ου ορόφου της Α’ Πτέρυγας συνολικού εμβαδού 550 τετραγωνικών μέτρων που έχει δυναμικότητα 30 κλινών, οι κεντρικές είσοδοι του ισογείου και του 1ου ορόφου, το κεντρικό κλιμακοστάσιο, οι αίθουσες αναμονής και αντικαταστάθηκε ο κεντρικός ανελκυστήρας.

• Σε όλους τους ανακαινισμένους χώρους των Νοσοκομείων έχει γίνει επισκευή και μερική αντικατάσταση του Ξενοδοχειακού και του Γραφειακού Εξοπλισμού.

• Επιπλέον, και στα δύο παιδιατρικά νοσοκομεία αναμορφώθηκε η διακόσμηση των χώρων ώστε να δημιουργηθεί ένα κατάλληλο περιβάλλον για τα παιδιά που θα λειτουργήσει θεραπευτικά και θα είναι σε απόλυτη συμφωνία με τις σύγχρονες ιατρικές αντιλήψεις.

Πιο συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο «Η Αγία Σοφία», η θεματολογία που διέπει τις ανά όροφο θεματικές ενότητες των Νοσηλευτικών Μονάδων, αντλεί έμπνευση από την ιστορική, κοινωνική και διανοητική εξέλιξη της ανθρωπότητας και θα παρουσιάζει μεγάλα επιτεύγματα της ανθρώπινης διάνοιας υπό τύπο παιχνιδιού.

Επιπλέον, βασικό δημιουργικό στοιχείο για τη διακόσμηση του Νοσοκομείου είναι το συνεχώς εξελισσόμενο δέντρο της ζωής, της επιστήμης και της κοινωνίας, που καρποί του υπήρξαν όλες οι ανθρώπινες επινοήσεις. Το στοιχείο αυτό θα συνενώσει όλες τις επιμέρους θεματικές ενότητες, καθώς θα εξελίσσεται περιστρεφόμενο με τη μορφή υψηλού προστατευτικού κιγκλιδώματος στους έλικες των δύο κλιμακοστασίων του κτιρίου.

Στο «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού» η βασική θεματική ενότητα που επηρεάζει την εσωτερική διακόσμηση του Νοσοκομείου αντλεί την έμπνευσή της από το παιδικό παιχνίδι με κινούμενα και αγαπημένα αντικείμενα που μας παίρνουν από το γήινο περιβάλλον και μας ανυψώνουν ως τα σύννεφα μαζί με την παιδική φαντασία.

 

SHARE