Συνεργασία Πανεπιστημίου Αιγαίου – Coaching Evolution International

coachingΤο coaching (life coaching ή executive coaching) θεωρείται από τσαρλατανισμός για αρκετούς στην Ελλάδα έως σοβαρό επάγγελμα, αλλά και σοβαρό μεταπτυχιακό στο εξωτερικό.

Η νέα συνεργασία του Πανεπιστημίου Αιγαίου με την Ακαδημία της Coaching Evolution International έρχεται να ανεβάσει τον πήχυ της εκπαίδευσης στο coaching αρκετά ψηλά. Η Ακαδημία, που παρέχει πιστοποιημένο πρόγραμμα στο brain coaching ή αλλιώς νοητική προπόνηση, αναλαμβάνει τη συγγραφή και υλοποίηση προγράμματος στο life coaching, και συγκεκριμένα στο πλαίσιο των Προγραμμάτων Ψυχικής και Κοινοτικής Υγείας του πανεπιστημίου.

Η έναρξη του προγράμματος γίνεται με τη δωρεάν διημερίδα στον χώρο του Orange Grove (πρεσβεία της Ολλανδίας) στις 22 και 23 Οκτώβρη, 2016, από τις 09:30 το πρωί ως τις 17:30 το απόγευμα και τις δύο ημέρες.

Δωρεάν διήμερο – Τιμάμε την Παιδεία, Εκτιμάμε την Κοινωνία

Με αυτό ως μόττο της, η Ακαδημία Coaching Evolution International, που ξεκίνησε από την Ελλάδα και πλέον δραστηριοποιείται και στο εξωτερικό με έδρα το Λονδίνο, παρέχει υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Αιγαίου, εκπαίδευση διάρκειας δύο ημερών (16 ώρες σύνολο) ως εισαγωγή στη Θεωρία των Βασικών Δεξιοτήτων του Coaching.

Με την ολοκλήρωση της διημερίδας, οι συμμετέχοντας λαμβάνουν την πιστοποίηση CE Certificate in the Theory of Basic Coaching Skills.

Επίσης λαμβάνουν πιστωτικές μονάδες δια βίου μάθησης, και μπορούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στο πρόγραμμα «Πιστοποιημένη Κατάρτιση στη Συμβουλευτική, στο Life Coaching και στο Mentoring» του πανεπιστημίου ή σε κάποιο από τα προγράμματα της Ακαδημίας.

Γιατί δωρεάν;

Πάνω από 850 άτομα έχουν παρακολουθήσει από το 2013 το διήμερο εκπαίδευσης στο brain coaching.

Σε μια χώρα που έχει ανάγκη την υποστήριξη, η Coaching Evolution International, για έβδομη φορά στην Ελλάδα, παρέχει κοινωνικό έργο με τη μορφή της δωρεάν εκπαίδευσης σε πρόγραμμα όπου το κόστος του κυμαίνεται από 1.000 έως 1.500 ευρώ έξω στην αγορά. Στόχος της Ακαδημίας είναι να δείξει ότι η ποιότητα δε χρειάζεται να είναι ακριβή όταν πρόκειται για την προσωπική μας ανάπτυξη και την ευμάρεια της κοινωνίας μας. Αυτή τη φορά με τη συνεργασία του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

 

READ ON…

Γιατί να ασχοληθεί ο οποιοσδήποτε με το life coaching (σε ιδιώτες); Ή το executive coaching (σε στελέχη);

Σε μια περίοδο που παγκοσμίως η οικονομική κατάσταση κάθε άλλο παρά σταθερή είναι, έχουν αναπτυχθεί τα τελευταία 5 χρόνια στην Ελλάδα (ακολουθώντας την τάση του εξωτερικού) η αυτογνωσία, η μελέτη για τον εαυτό, ο διαλογισμός, η γιόγκα και το coaching.

Με ρίζες από την αρχαία Ελλάδα, θεωρητική βάση την αρχαία ελληνική φιλοσοφία, και χρησιμοποιώντας απλά και μόνο τη Σωκρατική μέθοδο (μαιευτική και διαλεκτική), οι προπονητές «μυαλού» εκπαιδεύονται στη δική τους προσωπική ανάπτυξη να κάνουν την υπέρβαση στον τρόπο σκέψης και συμπεριφοράς ώστε να πετύχουν το ίδιο στους πελάτους τους με στόχο πάντα την αλλαγή που επιζητά ο ίδιος ο πελάτης να κάνει.

Ομιλητές

Στο 2ήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα συμμετέχουν οι ακόλουθοι καταξιωμένοι επαγγελματίες:

 • Πάμελα Καραβά, Executive Coach, Εκπαιδεύτρια: Βασική εισηγήτρια του προγράμματος
 • Ελένη Ματράκη, Δικηγόρος, Σύμβουλος Τομέα Life & Health/Wellness Coaching: Το νομικό πλαίσιο του coaching κατά τους φορείς ICF & EMCC
 • Ιωάννα (Τζο) Γιάτση, Health Coach, Οδοντίατρος: Γιατί χρειαζόμαστε το health coaching στον ιατρικό τομέα και στην οδοντιατρική
 • Σόφη Πασχάλη, Yoga Instructor, Ειδικός στον τομέα της ευεξίας : To Coaching οδηγεί στην ευεξία και την προσωπική εξέλιξη

 

Η ειδική θεματολογία που θα καλυφθεί κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης περιλαμβάνει τα εξής:

 • Ορισμός του coaching
 • Ποια η διαφορά μεταξύ coaching, ψυχολογίας/θεραπείας και mentoring
 • Ποιες είναι οι βασικές δεξιότητες του coaching και πώς εκπαιδευόμαστε σε αυτές
 • Πώς συσχετίζεται η νευροεπιστήμη με το coaching
 • Ποιες οι διαφορές μεταξύ executive, life, και health & wellness coaching
 • Ποια η σχέση της διαλεκτικής του Σωκράτη και των βασικών αρχών της Αριστοτελικής σκέψης με το coaching
 • Πώς σκέφτεται ένας επαγγελματίας coach
 • Ποιοι είναι οι δύο παγκόσμιοι φορείς και ποιος ο κώδικας δεοντολογίας που τους διέπει.

Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν από μια δωρεάν συνεδρία life ή wellness coaching από τους έμπειρους απόφοιτους της ακαδημίας μας.

 

Η Coaching Evolution International θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά την Oriflame, την Green Yard Naturals, το Berryland και το Orange Grove για την πολύτιμη, χορηγική τους συνεισφορά.

 Δηλώσεις συμμετοχής

Στείλε το ονοματεπώνυμο, επάγγελμα, κινητό τηλέφωνο και μία φωτογραφία όπου να φαίνεται καθαρά το πρόσωπο για την απρόσκοπτη είσοδο στο χώρο της πρεσβείας στο [email protected].

 

SHARE