Η Ζωή αγνοεί τον Τσίπρα και καθυστερεί τις διαδικασίες για την ψήφιση του τρίτου μνημονίου

zwh alexisΕπιστολή στην πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, έστειλε σήμερα το μεσημέρι ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, τονίζοντας ότι η κρισιμότητα της κατάστασης επιβάλλει την άμεση σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής προκειμένου να προχωρήσουν οι σχετικές διαδικασίες για την επικύρωση της Συμφωνίας και την εκταμίευση της πρώτης προβλεπόμενης δόσης.

Προκειμένου να μην υπάρχουν δικαιολογημένες αντιδράσεις για το πιεστικό χρονοδιάγραμμα, όπως σημειώνει, ο κ. Τσίπρας αναφέρει ότι πρόθεσή του είναι να κατατεθεί σήμερα το σχετικό νομοσχέδιο για να διανεμηθεί εγκαίρως στους Βουλευτές, στη συνέχεια μπορούν να συνεδριάσουν οι αρμόδιες Επιτροπές την Τετάρτη 12 Αυγούστου και η διαδικασία να ολοκληρωθεί με τη συνεδρίαση της Ολομέλειας την Πέμπτη 13 Αυγούστου.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Κωνσταντοπούλου απαντώντας στην επιστολή του πρωθυπουργού τον ενημέρωσε ότι θα συγκαλέσει τη Διάσκεψη των Προέδρων το βράδυ της Τετάρτης (21:30), για να αποφασίσει αν θα ανοίξει η Βουλή.

Σε αυτή την περίπτωση, οι αρμόδιες επιτροπές θα μπορέσουν να συνεδριάσουν το πρωί της Πέμπτης κι όχι την Τετάρτη, όπως υποδείκνυε ο πρωθυπουργός. Αυτό σημαίνει ότι η συνεδρίαση της Ολομέλεια θα ξεκινήσει αργά το απόγευμα της Πέμπτης, με αποτέλεσμα να έχουμε και πάλι άλλη μια ολονύχτια συνεδρίαση της Βουλής.

SHARE