Επιμένουν οι Φιλελεύθεροι στη Γερμανία: Grexit αν η Ελλάδα πάρει ελάφρυνση χρέους

Η επόμενη κυβέρνηση της Γερμανίας θα είναι πιο αυστηρή στη χορήγηση δημοσιονομικής ελευθερίας στην Ελλάδα, στη Γαλλία και σε άλλες χώρες της ευρωζώνης, εάν σε αυτή βρίσκονται και οι Ελεύθεροι Δημοκράτες, ένας παραδοσιακός σύμμαχος του κόμματος της Άγγελα Μέρκελ, όπως δήλωσε ξεκάθαρα ο Κρίστιαν Λίντνερ.

“Εάν υπάρξει κούρεμα χρέους για την Ελλάδα, όπως προτείνει το ΔΝΤ, τότε θα πρέπει να είμαστε ανοιχτόμυαλοι για να λύσουμε τελικά το πρόβλημα. Η Ελλάδα θα δεχθεί μείωση χρέους, θα χαθούν τα λεφτά, αλλά για αυτό η Ελλάδα θα πρέπει να αποχωρήσει από την ευρωζώνη, να αποκτήσει δικό της νόμισμα το οποίο μπορεί να υποτιμήσει και να αυξήσει την ανταγωνιστικότητά της στον τουρισμό”, δήλωσε.

Η Γαλλία και η Γερμανία δεν θα λύσουν τα προβλήματα της ΕΕ με το να αυξάνουν το χρέος, υποστήριξε ο ηγέτης του FDP, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg.

“Η δική μου εντύπωση είναι ότι η Μέρκελ έχει ήδη συμφωνήσει με τον Μακρόν να δημιουργήσουν νέες δεξαμενές χρημάτων και μεταβιβάσεων στην Ευρώπη για μετά από τις εκλογές της Γερμανίας”, δήλωσε.

Αντιθέτως, το FDP επιμένει ότι “οι χώρες του ευρώ πρέπει να είναι υπεύθυνες για τη δική τους δημοσιονομική πολιτική”.

SHARE