Επικίνδυνα πολεμικά «παιχνίδια» στην Αν. Μεσόγειο

purauloi6Κοινή πυραυλική δοκιμή με τις ΗΠΑ στη Μεσόγειο πραγματοποίησε το Ισραήλ. Ωστόσο η Ουάσινγκτον λέει πως δεν εκτοξεύθηκε κανένας πύραυλος από αμερικανικό πλοίο.

Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε σήμερα στη Μεσόγειο τη δοκιμή ενός πυραύλου, ο οποίος χρησιμοποιήθηκε ως στόχος για το χρηματοδοτημένο από τις ΗΠΑ αντιπυραυλικό του σύστημα.

Το ισραηλινό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως η δοκιμή πραγματοποιήθηκε στις 9:15 π.μ. (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), δηλαδή περίπου την ίδια ώρα που το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA μετέδωσε ότι ρωσικό ραντάρ εντόπισε την εκτόξευση δύο βαλλιστικών “αντικειμένων” στη Μεσόγειο.

Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης υποστήριξαν πως οι εκτοξεύσεις πυραύλων που εντοπίσθηκαν σήμερα το πρωί από τη Ρωσία στην ανατολική Μεσόγειο εντάσσονται στο πλαίσιο μιας ισραηλινο-αμερικανικής στρατιωτικής άσκησης.

Τα εν λόγω μέσα ενημέρωσης διευκρίνισαν πως οι πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από τη Μεσόγειο και από μια στρατιωτική βάση στον κέντρο του Ισραήλ.

Ωστόσο εκπρόσωπος του ευρωπαϊκού αρχηγείου του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ δήλωσε πως το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό δεν εκτόξευσε κανένα πύραυλο από τα πλοία του στη Μεσόγειο.

“Κανένας πύραυλος δεν εκτοξεύθηκε από αμερικανικό πλοίο στη Μεσόγειο”, δήλωσε ο εκπρόσωπος χωρίς να προσθέσει κανένα άλλο σχόλιο.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΜΕΤΑΔΙΔΑΜΕ:

Σύγχυση επικρατεί γύρω από την ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας, ότι ρωσικό ραντάρ εντόπισε δύο βαλλιστικά “αντικείμενα” που εκτοξεύθηκαν σήμερα προς την κατεύθυνση της ανατολικής Μεσογείου από το κεντρικό τμήμα της εν λόγω θάλασσας, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε λίγο αργότερα πως η εκτόξευση πραγματοποιήθηκε στις 10:16 (ώρα Μόσχας, 09:16 ώρα Ελλάδας) και εντοπίσθηκε από τους σταθμούς ραντάρ στο Αρμαβίρ (νότια Ρωσία). Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου ενημέρωσε σχετικά τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Νωρίτερα σήμερα η Ρωσία είχε επικρίνει τις ΗΠΑ επειδή έστειλαν πολεμικά πλοία κοντά στη Συρία λέγοντας πως οι αναπτύξεις αυτές θα αυξήσουν την ένταση καθώς η Ουάσινγκτον προετοιμάζεται για ενδεχόμενα στρατιωτικά πλήγματα.

Πέντε αμερικανικά καταδρομικά και ένα αμφίβιο πλοίο βρίσκονται στη Μεσόγειο, έτοιμα για ενδεχόμενα πλήγματα με πυραύλους κρουζ εναντίον της Συρίας και αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν πως το αεροπλανοφόρο Νίμιτς και τέσσερα άλλα πλοία της ομάδας κρούσης του κατέπλευσαν χθες Δευτέρα στην Ερυθρά Θάλασσα.

Η πρεσβεία της Ρωσίας στη Συρία, πάντως, ανακοίνωσε πως δεν υπάρχουν ενδείξεις για πυραυλική επίθεση ή εκρήξεις σήμερα στη Δαμασκό αφού η Ρωσία εντόπισε την εκτόξευση δύο βαλλιστικών “αντικειμένων” στη Μεσόγειο, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων ITAR-TASS.

Εξάλλου του Ισραήλ ανακοίνωσε πως δεν γνωρίζει τίποτε για εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου στην ανατολική Μεσόγειο.

SHARE