ΕΡΤ – ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ: “Σκηνικό …εμφυλίου” με την προκήρυξη για τη νέα ΕΡΤ

«Για πρόσκληση ενδιαφέροντος η οποία βρίθει γενικοτήτων και ασαφειών και θίγει βάναυσα τους εργαζόμενους», κάνουν λόγο οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ με αφορμή τη δημοσίευση της προκήρυξης για τον μεταβατικό φορέα της Δημόσιας Τηλεόρασης, τονίζοντας πως «η κυβέρνηση δείχνει “αξιοζήλευτη” σπουδή να στήσει σκηνικό εμφυλίου μεταξύ των εργαζομένων που αγωνιούν, αλλά δεν τρομοκρατούνται».

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση «το ραδιοτηλεοπτικό γίγνεσθαι της χώρας “οπισθοχωρεί” τέσσερις δεκαετίες, ενώ χαρακτηρίζουν τη νέα ραδιοτηλεόραση που θα δημιουργηθεί “όχι πλέον δημόσια αλλά αυστηρά κυβερνητική”».

«Το Υπουργείο Οικονομικών γίνεται ιδιοκτήτης και διαχειριστής Μέσων Ενημέρωσης. Με απόφαση την οποία υπογράφει η Γενική Διευθύντρια Οικονομικής Διαχείρισης του υπουργείου Οικονομικών προϋπολογίζεται το κόστος των προσλήψεων για τη λειτουργία της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης», υπογραμμίζουν, λέγοντας πως «το μόνο που αναζητούσε η κυβέρνηση είναι να σταματήσει η ΕΡΤ να εκπέμπει το ραδιοτηλεοπτικό πρόγραμμα, τη διαδικτυακή ενημέρωση και το πολιτιστικό έργο, που αγκαλιάζει ολόκληρη η ελληνική κοινωνία, και να «”εκδικηθεί” τους εργαζόμενους της ΕΡΤ».

Το Bank Wars ανέφερε χθες: “Επεσε” η ιστοσελίδα του ΥΠΟΙΚ 

Η ιστοσελίδα του υπουργείου Οικονομικών «έπεσε»πριν καν ξεκινήσουν οι αιτήσεις όσων ενδιαφέρονται να διεκδικήσουν μία θέση στη Νέα Δημόσια Τηλεόραση.

Οι τεχνικοί κάνουν ότι μπορούν για να λύσουν το πρόβλημα, αφού σήμερα αναμένεται να γίνει ρεκόρ επισκέψεων στην ιστοσελίδα του υπουργείου μόλις γίνει γνωστό ότι θα έχει ανέβει η προκήρυξη για τη νέα ΕΡΤ.

SHARE