Επίθεση χρυσαυγιτών σε 3 γυναίκες έξω από το Εφετείο – 25 προσαγωγές

Συνολικά 25 μέλη της Χρυσής Αυγής έχουν προσαχθεί στην κρατική ασφάλεια για την επίθεση και τον τραυματισμό μιας δικηγόρου και δύο ακόμη γυναικών στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, κοντά στο Εφετείο. Πρόκειται για 23 άνδρες και δύο γυναίκες οι οποίοι εξετάζονται.

Στην ασφάλεια βρίσκονται και οι τρεις γυναίκες προκειμένου να αναγνωρίσουν τους δράστες της επίθεσης εναντίον τους. Νωρίτερα έφθασαν στην ΓΑΔΑ πέντε βουλευτές της Χρυσής Αυγής, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση δικηγόρων της πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι επίσης βρίσκονται έξω από την ΓΑΔΑ αναμένοντας τις εξελίξεις της προανάκρισης.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Σε σοβαρές καταγγελίες προχώρησε η Πολιτική Αγωγή στη δίκη της Χρυσής Αυγής, σε βάρος μελών του κόμματος, ότι επιτέθηκαν σε συνήγορο την στιγμή που κατέβαινε από το τρόλεϊ για να μεταβεί στη δικαστική αίθουσα.

Σύμφωνα με την καταγγελία, χρυσαυγίτες επιτέθηκαν στην δικηγόρο Ευγενία Κουνιάκη, καθώς και σε άλλη μια γυναίκα την στιγμή που κατέβηκαν από το όχημα. Οι δράστες βρίσκονταν εκεί πετώντας τρικάκια της Χρυσής Αυγής που καλούσαν σε συγκέντρωση στο Νέο Ηράκλειο για τη μνήμη των Καπελώνη και Φουντούλη. Οι δύο γυναίκες, σύμφωνα με την καταγγελία της Πολιτικής Αγωγής, μετέβησαν στη ΓΑΔΑ για να δώσουν στοιχεία για την επίθεση.

Εν τω μεταξύ, την Παρασκευή, 3 Νοέμβριου, εκτός απροόπτου, θα ξεκινήσει η διαδικασία εξέτασης των πέντε προστατευόμενων μαρτύρων στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Το δικαστήριο ανακοίνωσε σήμερα την απόφασή του να παρίστανται στον ειδικό χώρο τής ΓΑΔΑ εισαγγελικός λειτουργός καθώς και δικαστής, ώστε να διασφαλιστεί η φερεγγυότητα της όλης διαδικασίας.

SHARE