Επίθεση στον Άδ. Γεωργιάδη από διαδηλωτές έξω από το Αττικό (video)

adonis_georgiadis23Επίθεση από διαδηλωτές και άτομα, τα οποία φέρονται να μην σχετίζονται με τον χώρο της Υγείας, δέχθηκε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης κατά την επίσκεψη του στο Αττικό νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ.Γεωργιάδης, δέχθηκε επίθεση από διαδηλωτές και άτομα που φώναζαν συνθήματα κατά την είσοδο του στο νοσοκομείο.
Οι διαδηλωτές έσπρωξαν τον κ.Γεωργιάδη και τον χτύπησαν με συνεργάτες του υπουργού να αναφέρουν ότι ο κ.Γεωργιάδης επέστρεψε στο νοσοκομείο «με ερυθρότητα και εμφανή σημάδια χτυπημάτων στο λαιμό».
Στο επεισόδιο παρενέβησαν οι αστυνομικοί που υπήρχαν στον χώρο του νοσοκομείου, οι οποίοι κατάφεραν να βγάλουν τον κ.Γεωργιάδη από τον κλοιό των διαδηλωτών.
Ο υπουργός Υγείας σε παρέμβασή του στο «Βήμα fm» τόνισε πως ορισμένοι από τους διαδηλωτές του πέταξαν νερό και πως τον χτύπησαν, ενώ υποστήριξε πως πίσω από αυτές τις ενέργειες κρύβεται συγκεκριμένος πολιτικός χώρος.Συγκεκριμένα ο κ. Γεωργιάδης είπε: «Πρόκειται για ευθεία αμφισβήτηση του πολιτεύματος. Με χτύπησαν στο πρόσωπο. Ούτε στην Αφρική δεν χρησιμοποιούν βία κατά του υπουργού», ενώ ανέφερε πως περιμένει την καταδίκη της συγκεκριμένης πράξης από όλους τους πολιτικούς χώρους.Ωστόσο, όπως είπε, οι ενέργειες αυτές δεν εκφράζουν το σύνολο των εργαζομένων στα νοσοκομεία, είναι η έκφραση της βίας από συγκεκριμένο πολιτικό χώρο.«Δεν τους φοβάμαι. Έχουμε όλοι δικαίωμα να πούμε τη γνώμη μας. Αν θέλουν οι εργαζόμενοι στο Αττικό να έρθουν στο γραφείο μου αύριο εν ηρεμεία για να μιλήσουμε», σημείωσε.Στη συνέχεια εμφανώς εκνευρισμένος είπε: «Δέχτηκα μπουνιά και καφέ. Δε θα σταματήσω από τη φασιστική μειοψηφία. Δε θα με εμποδίσουν να κάνω το καθήκον μου».

Η ανακοίνωση του Αττικού

Στα επεισόδια που έγιναν σήμερα στο Αττικό Νοσοκομείο, με αφορμή την επίσκεψη του υπουργού Υγείας, Άδωνη Γεωργιάδη, αναφέρεται, με ανακοίνωσή της, η διοίκηση του νοσοκομείου.

«Η διοίκηση του Αττικού Νοσοκομείου είχε σήμερα μία εκτεταμένη και εποικοδομητική συνάντηση με τον υπουργό Υγείας, Άδωνη Γεωργιάδη, όπου του παρουσιάσαμε το έργο αλλά και τα σημαντικά προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουμε.

Διαπιστώσαμε ότι ο κ. Γεωργιάδης ήταν γνώστης των προβλημάτων του νοσοκομείου, αφού είχε ενημερωθεί προηγουμένως με υπομνήματα του νοσοκομείου. Υποσχέθηκε ότι πρόκειται να συνδράμει σε συνεργασία με τον πρόεδρο του ΚΕΣΥ, καθηγητή χειρουργικής, Παναγιώτη Σκανδαλάκη, στην επίλυση των προβλημάτων, κυρίως σε επίπεδο προσωπικού και περαιτέρω ανάπτυξης του νοσοκομείου» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

«Δυστυχώς έγιναν επεισόδια εκτός του αμφιθεάτρου και εκτός του νοσοκομείου. Πράξεις βίας από οπουδήποτε και αν προέρχονται και που πλήττουν τους θεσμούς και στη συγκεκριμένη περίπτωση τον υπουργό Υγείας είναι καταδικαστέες. Δεν νομίζω ότι εκφράζουν ούτε τη διοίκηση ούτε και την πλειονότητα των εργαζομένων που καθημερινά εργάζονται σε αντίξοες συνθήκες για να λειτουργεί αυτό το νοσηλευτικό ίδρυμα. Το ζητούμενο ήταν να συζητηθούν με τη διοίκηση, με όλα τα θεσμικά όργανα και με τους εργαζομένους τα προβλήματα του νοσοκομείου» καταλήγει η ανακοίνωση, που υπογράφει ο διοικητής του Αττικού Νοσοκομείου, καθηγητής Ηλίας Ε. Λαμπίρης.

Καταδικάζει την επίθεση το ΠΑΣΟΚ

Την επίθεση εναντίον του υπουργού Υγείας Αδ. Γεωργιάδη, κατά την επίσκεψη που που πραγματοποίησε σήμερα στο νοσοκομείο “Αττικόν” καταδικάζει το ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωσή του.

«Τέτοιες ενέργειες υπονομεύουν τον κοινωνικό διάλογο, στρέφονται εναντίον των δημοκρατικών θεσμών και συμβάλλουν στον ευτελισμό της δημόσιας ζωής. Περιμένουμε απ’ όλες τις πολιτικές δυνάμεις του συνταγματικού τόξου να καταδικάσουν την επίθεση εναντίον του υπουργού Υγείας», τονίζεται στην ανακοίνωση του κόμματος.

“Φωτογράφησε” τους υπεύθυνους ο Σίμος Κεδίκογλου

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, καταδίκασε την επίθεση σε βάρος του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη στο νοσοκομείο Αττικό.

Με παρέμβασή του στη Βουλή, ο κ. Κεδίκογλου σημείωσε ότι ο κ. Γεωργιάδης «δέχθηκε μία απίστευτη επίθεση», ότι «του επιτέθηκαν και χειροδίκησαν εις βάρος του φωνάζοντας εμφυλιοπολεμικά συνθήματα» και ότι «χειροδίκησαν εις βάρος του το γνωστό ανατριχιαστικό σύνθημα για τον Μελιγαλά».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καταδίκασε δριμύτατα την επίθεση και δήλωσε ότι το ίδιο αναμένει να κάνουν και όλοι στο δημοκρατικό τόξο.

Πρέπει να αναλογιστούν τις ευθύνες τους όσοι χρησιμοποιούν λόγο που παραπέμπει στη βία και ότι οι θιασώτες της βίας δεν έχουν καμιά θέση στη Βουλή, πρόσθεσε.

Λαφαζάνης: Ο Γεωργιάδης πήγε στο νοσοκομείο με 10 διμοιρίες ΜΑΤ

Επίθεση στην κυβέρνηση και στη ΝΔ εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης,υποστηρίζοντας ότι οι πολιτικές τους είναι αυτές που δημιουργούν βία, και αμφισβήτησε ότι οι εργαζόμενοι στο Αττικό νοσοκομείο επιτέθηκαν στον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη.

«Αν ψάχνετε τη βία ψάξτε στο δικό σας κόμμα και στην κυβέρνηση σας. Από μικρό παιδί θυμάμαι να ταυτίζετε τη βία με την Αριστερά και από μικρό παιδί θυμάμαι τη βία να είναι στους δικούς σας κύκλους», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως υποστήριξε ο κ. Λαφαζάνης, ο υπουργός Υγείας επισκέφθηκε το νοσοκομείο Αττικό για να μιλήσει με τους εργαζόμενους, συνοδευόμενος από 10 διμοιρίες των ΜΑΤ, αντέτεινε δε ότι οι εργαζόμενοι -σύμφωνα με την ανακοίνωση των ίδιων- δεν επιτέθηκαν στον υπουργό.

SHARE