Επίθεση Τσίπρα στα ΝΕΑ και τον Βαγγέλη Μαρινάκη για τους πλειστηριασμούς

Ανακοίνωση εξέδωσε πριν από λίγο το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, με αφορμή κείμενο της εφημερίδας «Τα Νέα» για τους πλειστηριασμούς, στην οποία κάνει λόγο για στημένο δημοσίευμα.
«Σε ό,τι αφορά το για ακόμη μία φορά στημένο δημοσίευμα της εφημερίδας “Τα Νέα”, ιδιοκτησίας του γνωστού υπόδικου επιχειρηματία και επιστήθιου φίλου της οικογένειας Μητσοτάκη, διαβεβαιώνουμε ότι το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Η προσπάθειά τους να παρουσιάσουν υπόθεση που αφορούσε χρέη ιδιωτών προς ιδιώτες ως υπόθεση χρεών σε τράπεζες και το Δημόσιο και έτσι να δημιουργήσουν την εντύπωση πως δεν προστατεύεται η λαϊκή κατοικία, επιβεβαιώνει ότι η αξιοπιστία τους είναι πιο στημένη και από τους στημένους αγώνες που έδιναν μαύρο χρήμα στα στοιχήματα», σημειώνεται στην ανακοίνωση.
«Αυτή η κυβέρνηση δεν πρόκειται να χαριστεί ή να προστατεύσει όσους πήραν δανεικά και αγύριστα για να φτιάξουν βίλες με πισίνες και όσους πτώχευσαν τις επιχειρήσεις τους βγάζοντας τα κέρδη τους αφορολόγητα στο εξωτερικό» αναφέρει το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.
Παράλληλα υπογραμμίζει και τα εξής: «Καλούμε όσους φέρουν την ταυτότητα της Αριστεράς και ομνύουν στην ταξική πάλη, υπερασπιζόμενοι τους αδύναμους, να σταματήσουν να προστατεύουν τους δυνατούς και τα λαμόγια της οικονομικής ελίτ».

Η ανακοίνωση καταλήγει επαναλαμβάνοντας τη δέσμευση της κυβέρνησης για την προστασία της πρώτης κατοικίας: «Σε ό,τι αφορά στη λαϊκή κατοικία, διαβεβαιώνουμε για ακόμη μία φορά ότι αυτή η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να την προστατεύσει και θα την προστατεύσει».