Επίθεση Τζανακόπουλου σε Ρέγκλινγκ, Σόιμπλε για εξωθεσμικές παρεμβάσεις

Επίθεση στον επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ και στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος καταγγέλλοντας εξωθεσμικές παρεμβάσεις.

Με αφορμή την αναφορά του επικεφαλής του ESM ότι κάποιοι υπουργοί αρνούνται την ιδιοκτησία του μνημονίου, και αμφισβητούν συμφωνηθέντα όπως οι ιδιωτικοποιήσεις, ο κ. Τζανακόπουλος σχολίασε μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ότι και ο κ. Σόιμπλε έχει επιχειρήσει να δημιουργήσει ρήγματα μέσα στην κυβέρνηση,

«Είναι ενδιαφέρουσα στρατηγική χωρίς αποτέλεσμα και δεν πατάει στην πραγματικότητα» δήλωσε, μιλώντας για «εξωθεσμικές παρεμβάσεις που αφορούν το σύνολο των θεσμών της ελληνικής δημοκρατίας».

«Δεν μπορούν να προχωρούν σε τέτοια σχόλια… Ο καθένας τα του οίκου του, φαντάζεστε αν παρεμβαίναμε για τον τρόπο που διοικείται ο ESM θα γινόταν πολεμική κατάσταση στην Ευρώπη». «Υπάρχει δημοκρατία να το καταλάβει ο κ. Ρέγκλινγκ» δήλωσε. Δεν εξυπηρετούν, συνέχισε, σε τίποτα τέτοιες παρεμβάσεις εκ μέρους των θεσμών εφόσον ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση και τηρούμε όλες τις δεσμεύσεις.

«Ο Κλάους Ρέγκλινγκ και η ΝΔ ταυτίζουν τις επενδύσεις με τις ιδιωτικές επενδύσεις… Δεν είναι μόνο οι ιδιωτικές επενδύσεις, είχαμε εκατοντάδες επενδυτές που περίμεναν ολοκλήρωση για να ξεκινήσουν σειρά από προτζεκτς σε τουρισμό, μεταφορές, κλπ. Θα δραστηριοποιηθούν μέσα από το ΧΑ και αυτό θα περάσει και στην πραγματική οικονομία» εκτίμησε.

«Έχουμε επιτύχει το 90% των στόχων που είχαμε θέσει» δήλωσε δε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με αφορμή τις αποφάσεις του περασμένου Eurogroup. Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος εκτίμησε ότι μέχρι τέλους του 2018 θα υπάρξει πρώτη δοκιμαστική έξοδος στις αγορές, διευκρίνισε πάντως ότι η απόφαση εξόδου στις αγορές είναι θέμα του Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους (ΟΔΔΗΧ).

SHARE