Επίθεση Σαμαρά προς Τσίπρα: Κοροϊδέψατε τον ελληνικό λαό – Οδηγείτε τη χώρα σε νέο μνημόνιο


samaras2662014

(Συνεχής ενημέρωση) Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση ο οποίος μιλώντας από το βήμα της Βουλής κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν έκανε καμία διαπραγμάτευση υποστηρίζοντας πως η χώρα πάει σε αναγκαστικό δανεισμό και σε τρίτο Μνημόνιο.
«Η πρόταση της Τρόικας είναι να πάτε κατευθείαν σε νέο Μνημόνιο, όταν εμείς τη χώρα την βγάζαμε από το Μνημόνιο», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ και κατηγόρησε τη κυβέρνηση δεν έλεγε την αλήθεια ότι η συμφωνία «έρχεται και καθαρογράφεται», υποστηρίζοντας παράλληλα πως δεν έγινε καμία διαπραγμάτευση.

«Κοροϊδέψατε τον ελληνικό λαό με σημαία το δήθεν καταστροφικό email Χαρδούβελη που τώρα οι δικοί σας λένε ότι είναι μια όαση μπροστά σε αυτά που έχετε φέρει», πρόσθεσε.

Τα χαμηλά πλεονάσματα αυξάνουν τις δανειοδοτικές ανάγκες της χώρας, είπε στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε πως «ό,τι κερδίζετε από τα χαμηλά πλεονάσματα έχει ήδη χαθεί από την κατάσταση της οικονομίας τους τελευταίους τέσσερις μήνες».

Όπως υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς, οι δανειστές προτείνουν τώρα στην κυβέρνηση πολύ βαρύτερα μέτρα από εκείνα που είχαν προτείνει στην κυβέρνησή του  και τόνισε ότι είναι «θράσος» να τους ρωτά ο πρωθυπουργός αν υποστηρίζουν την ελληνική πρόταση ή εκείνη των δανειστών.

«Εμείς έχουμε απαντήσει στα ερωτήματα που θέτετε εσείς σήμερα», ανέφερε και πρόσθεσε: «Κάθε χρόνο από το 2012 και μετά, μας ζητούσαν πρόσθετα μέτρα, για να πιάσουμε τους στόχους. Μας ζητούσαν κατάργηση του ΕΚΑΣ, μείωση συντάξεων, αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά. Τα είχαμε αρνηθεί όλα, γιατί είχαμε τη δύναμη να το κάνουμε, γιατί πιάναμε τους δημοσιονομικούς στόχους».

Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά αν η κυβέρνησή του είχε αποδεχθεί την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά πέρυσι θα είχε κλείσει η 5η αξιολόγηση , ωστόσο, όπως τόνισε, δεν το έκανε.
«Μόνοι σας προτείνετε ΦΠΑ στο 23% στα συσκευασμένα τρόφιμα, δεν το ζητούν οι δανειστές. Η δική σας πρόταση για την έκτακτη εισφορά χτυπά κατευθείαν τη μεσαία τάξη. Είχαμε αρχίσει να ανακουφίζουμε τη χώρα, είναι αλήθεια ότι λάβαμε σκληρά μέτρα», σημείωσε.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΝΔ είπε πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ διέσυρε την χώρα στο εξωτερικό και απηύθυνε έκκληση να μπει ένα τέρμα στις συκοφαντίες, ζητώντας παράλληλα από την κυβέρνηση να πάψει να «χαϊδεύει» το Δημόσιο.

 

SHARE