Οργισμένος ο Τσίπρας απαντά στα Νέα για την ομόρρυθμη εταιρία και το οικόπεδο

psiharis-tsipras(upd) Την οργή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα προκάλεσε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα, το οποίο κάνει λόγο για συμεμτοχή του σε ομόρρυθμη εταιρία, η οποία δεν δηλώθηκε στο πόθεν έσχες.  

 

Η ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού

«Ο κ. Ψυχάρης πρέπει να βρίσκεται σε μεγάλη απελπισία.

Την ημέρα που όλος ο δημοσιογραφικός κόσμος και τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων αναδεικνύουν την αποκάλυψη των Panama Papers, τα «Νέα» δημοσιεύουν μια νέα ακόμη πιο τρομακτική αποκάλυψη.

Ο Πρωθυπουργός το 2007 πριν ακόμη αναλάβει Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, είχε το θράσος να ζει από την επαγγελματική του δραστηριότητα και όχι από δωρεές μεγάλων εταιριών-προμηθευτών του ελληνικού δημοσίου.

Και ακόμη χειρότερα, πριν την κρίση σχεδίαζε να επενδύσει …στη Σέριφο!

Τι να πει κανείς; Έτσι είναι η ζωή!

Άλλοι στις Παρθένες Νήσους και άλλοι στη Σέριφο!

ΥΓ1: Η τρομακτική αποκάλυψη των «Νέων» έρχεται τρίτη και καταϊδρωμένη.

Προηγήθηκε το ίδιο ακριβώς δημοσίευμα (πού αλλού;) στο «Πρώτο Θέμα» το 2009 (9/8) και στα «Παραπολιτικά» το 2012 (22/9).

ΥΓ2: Άνθρακες ο θησαυρός.

Στις δηλώσεις «πόθεν έσχες» του ο Πρωθυπουργός έχει δηλώσει κανονικά από το 2010 τη συμμετοχή του στην εν λόγω εταιρεία.

Το ίδιο ισχύει και για την αντίστοιχη δήλωση του Υπουργού Επικρατείας».

Το ρεπορτάζ των Νέων 

Σε εταιρία που συνεστήθη το 2007 και λύθηκε στο τέλος του 2015 μετείχαν, σύμφωνα με Τα Νέα, ο Αλέξης Τσίπρας και ο Νίκος Παππάς.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Αλέξης Τσίπρας μεταβίβασε το μερίδιό του στην αδελφή του στις αρχές του 2010, ωστόσο τόσο η συμμετοχή του στην εταιρία, όσο και η μεταβίβαση του ποσοστού του δεν εμφανίζεται στα πόθεν έσχες του.

Ο Νίκος Παππάς παρέμεινε στην εταιρία έως τη λύση της, δηλαδή τον Δεκέμβριο του 2015, αναφέρουν Τα Νέα και σημειώνουν ότι είναι άγνωστο εάν υπάρχει αναφορά για την εταιρία στα πόθεν έσχες του.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η εταιρία με την επωνυμία «Αγνάντι ΟΕ» και άγνωστη λοιπή δραστηριότητα, εμφανίζεται να έχει αποκτήσει ακίνητο στη Σέριφο.

Τα Νέα δημοσιεύουν το ιδιωτικό συμφωνητικό της σύστασης Ομόρρυθμης Εταιρίας «Χ.Καραμάνος – Ν.Παππάς – Α.Τσίπρας Ο.Ε.», της οποίας σκοπός είναι η κατασκευή οικοδομών και η ανάληψη κατασκευαστικών εργολαβιών.

Σημειώνουν, δε, ότι ο Χρήστος Καραμάνος είναι πολιτικός μηχανικός, ο οποίος τον Ιούνιο του 2014 εξελέγη στο συμβούλιο της Περιφέρειας Αττικής και υπηρετεί ως αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών.