Επένδυση 5 εκατ. ευρώ στην Inaccess από το “Piraeus-TANEO Capital Fund”

INACCESS_BANKWARS

Μια «γενναία» χρηματοδότηση ύψους 5 εκατ. ευρώ εξασφάλισε η εταιρεία Inaccess από  το κεφάλαιο  επιχειρηματικών συμμετοχών Piraeus Taneo Capital Fund (PTCF) το οποίο εισήλθε στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας.

Το  εν λόγω venture capital fund έχει υπό διαχείριση κεφάλαια 30.000.000 ευρώ και έχει συσταθεί από κοινού με συμμετοχή της Τράπεζας Πειραιώς και του Ταμείου Ανάπτυξης Νέας Οικονομίας (ΤΑΝΕΟ) πραγματοποιώντας από το 2009  μέχρι και σήμερα μια σειρά σημαντικών επενδύσεων σε νευραλγικούς τομείς της  οικονομίας (τεχνολογία, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας/περιβάλλοντος και συγκεκριμένες niche αγορές, με σημαντικές εξαγωγικές δραστηριότητες).

Ειδικότερα,  η εταιρεία Piraeus Capital Management Α.Ε. («PCM») που ιδρύθηκε το Δεκέμβριο του 2008, έχει σαν αντικείμενο την διαχείριση του (PTCF) και είναι μέρος του  VC-PE group της Τράπεζας Πειραιώς που δραστηριοποιείται δυναμικά στο χώρο διαχείρισης επιχειρηματικών  κεφαλαίων Venture Capital/Private Equity.

Διαβάστε: Λουκάς Πηλίτσης – Όμιλος Πειραιώς: “Ένα startup οικοσύστημα αρχίζει να δημιουργείται στην Ελλάδα” 

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση της Inaccess το ποσό της χρηματοδότησης θα χρησιμοποιηθεί για την περαιτέρω ανάπτυξη των προϊόντων της εταιρείας και στην ενίσχυση της παρουσίας της στις διεθνείς αγορές.

H Inaccess εντάσσεται στον ελληνικό συνεργατικό σχηματισμό καινοτομίας (innovation cluster)   Corallia και είναι μέλος των  mi-Cluster (Συνεργατικός Σχηματισμός Συστημάτων και Εφαρμογών Νανο/Μικροηλεκτρονικής)  και si-Cluster   (Ελληνικός Συνεργατικός Σχηματισμός Διαστημικών Τεχνολογιών και Εφαρμογών).

Αποτελεί μια καινοτόμο εταιρεία η οποία σχεδιάζει και αναπτύσσει συστήματα και λύσεις τηλεπικοινωνιών και διαχείρισης με έμφαση στις υποδομές ενέργειας και τηλεπικοινωνιών. Οι κύριες δραστηριότητές της  επικεντρώνονται στους ακόλουθους τομείς:

– “inSolar” Συστήματα ελέγχου και  διαχείρισης φωτοβολταϊκών πάρκων

– “inSite”  Συστήματα διαχείρισης τηλεπικοινωνιακών υποδομών

– Ανάπτυξη και Ολοκλήρωση σύνθετων τηλεπικοινωνιακών έργων

Το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης της εταιρείας βρίσκεται στα γραφεία του Corallia στο Μαρούσι και τα κεντρικά της γραφεία σε Λονδίνο, ενώ η εταιρεία έχει αναπτύξει από το 2000 που ξεκίνησε την λειτουργία της μέχρι σήμερα ένα πετυχημένο  κύκλο πωλήσεων σε χώρες της  Ευρωπαϊκής  Ένωσης, σε  Αμερική Ινδία και Ιαπωνία.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία σχεδιάζει και αναπτύσσει τα προϊόντα και τις λύσεις της με ιδία μέσα ενώ η κατασκευή των προϊόντων γίνεται σε εργοστάσια τρίτων. Συνεργάζεται με Ευρωπαϊκούς τηλεπικοινωνιακούς οργανισμούς και κατασκευαστές τηλεπικοινωνιακού υλικού πάνω από 10 χρόνια, αριθμεί 70 εργαζόμενους εκ των οποίων οι 50 είναι εξειδικευμένοι μηχανικοί και λειτουργεί με διαδικασίες πιστοποιημένες κατά ISO 9001:2008.

Της Ελένης Νάτση 

SHARE