Επένδυση 430.000 ευρώ στην Total Eclipse με κύρια συμμετοχή του Openfund

TOTALECLIPSE_BANKWARS

Στα καλά νέα της ελληνικής startup «σκηνής» προστίθεται και η ανακοίνωση μιας νέας γενναίας χρηματοδότησης από το Openfund και ιδιώτες επενδυτές στην εταιρεία  Total Eclipse με έδρα την Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Openfund και σχετικό δημοσίευμα του TechCrunch  το ποσό χρηματοδότησης ανέρχεται στα 430.000 ευρώ, με κύρια συμμετοχή του Openfund (την μεγαλύτερη που έχει πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα το εν λόγω επενδυτικό ταμείο) και αριθμού ιδιωτών επενδυτών των οποίων τα ονόματα δεν έχουν γίνει γνωστά.

Η Total Eclipse αποτελεί ένα στούντιο ανάπτυξης casual games η οποία σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει το ποσό χρηματοδότησης που έλαβε στην περαιτέρω ανάπτυξη του casual gaming, σε νέες προσλήψεις και στο λανσάρισμα καινούριων παιχνιδιών στην αγορά.

Μεχρι στιγμής η Total Eclipse έχει λανσάρει επτά παιχνίδια στο διάστημα εννέα ετών: την πετυχημένη σειρά Clockwork Man ένα παιχνίδι για Windows, Mac και Linux, το οποίο ήταν και ένα από τα πρώτα παιχνίδια που λανσαρίστηκε για το Steam στο Linux  και το οποίο εισήγαγε την έννοια της βυθιζόμενης κύλισης της οθόνης και των σκηνών με δυνατότητα εστίασης στο συγκεριμένο είδος παιχνιδιών. Το πιο πρόσφατο παιχνίδι είναι το  A Clockwork Brain, ένα παιχνίδι παζλ για iOS, το οποίο έχει σπάσει μέχρι και σήμερα το “φράγμα” των 750.000 downloads, συνδυάζοντας την εξάσκηση του μυαλού με την επίλυση παζλ.

Σύμφωνα με τον Αργύρη Μπεντίλα, συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, η Total Eclipse έχει εξασφαλίσει τα πνευματικά δικαιώματα για όλα τα παιχνίδια  που έχει αναπτύξει. Με την σειρά του ο Γιώργος Κασσελάκης από το Openfund  δήλωσε ότι η απόφαση της επένδυσης πάρθηκε στην βάση της μεγάλης δυναμικής που έχουν τα παιχνίδια της Total Eclipse για επέκταση και ανταπόκριση από τις αγορές του εξωτερικού, το οποίο έχει ήδη αποδειχθεί από την επιτυχία και τον καινοτόμο χαρακτήρα των παιχνιδιών που έχει αναπτύξει, μέχρι στιγμής η εταιρεία. 

Σημειώνεται ότι η ομάδα της Total Eclipse έχει μετακομίσει  στα νέα της γραφεία, προχωρώντας στην πρόσληψη δύο μηχανικών λογισμικού κι ενός σχεδιαστή.

Της Ελένης Νάτση 

SHARE