Επέκταση της ρύθμισης των 100 δόσεων ζητά η ΠΟΜΙΔΑ

Επιστολή στη Νάντια Βαλαβάνη απέστειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ), με την οποία ζητά την επέκταση της ρύθμισης των 100 δόσεων να περιλαμβάνει και τα πρόστιμα προς τους ΟΤΑ.

Η επιστολή αναφέρει:

Αξιότιμη κα Υπουργέ

Όπως είναι γνωστό, αύριο (26.5.2014) λήγει η προθεσμία για την υπαγωγή υφισταμένων φορολογικών οφειλών στη ρύθμιση των 100 μηνιαίων δόσεων, για την οποία ήδη σας έχουμε ζητήσει να προβείτε στην από το νόμο επιτρεπόμενη μηνιαία παράταση.

Στη ρύθμιση αυτή συμπεριλαμβάνονται και οι οφειλές προς τους ΟΤΑ, όπου όμως δεν προβλέπεται διαγραφή και των συχνά βαρύτατων προστίμων, όπως προβλέπεται για τις οφειλές προς το Δημόσιο, αλλά μόνον η διαγραφή των προσαυξήσεων. Για το λόγο αυτό, ελάχιστοι οφειλέτες έδειξαν ενδιαφέρον για τη ρύθμιση αυτή με αποτέλεσμα και οι πολίτες να παραμείνουν χρεωμένοι, και οι ΟΤΑ να μην επιτύχουν αύξηση των εσόδων τους.

Γι΄αυτό, αλλά και για γενικότερους λόγους ισοτιμίας & ισονομίας της κεντρικής φορολογικής διοίκησης με την φορολογία της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και για να καταστεί η ρύθμιση πιο ελκυστική για τους οφειλέτες των ΟΤΑ, οι οποίοι μέχρι σήμερα, σύμφωνα και με την ΚΕΔΕ, επιδεικνύουν “περιορισμένο” ενδιαφέρον για τη ρύθμιση αυτή, σας ζητούμε:

Να εισηγηθείτε την νομοθετική προσθήκη διάταξης στην παρ. 4 του άρθρου 1 του Ν.4321/15, η οποία να περιλαμβάνει ανάλογη κατά ποσοστό απαλλαγή και επί των προστίμων που επιβάλλουν οι ΟΤΑ.

SHARE