Εξελίξεις για την Ουκρανία: Ο οίκος Moody’s “απειλεί” με υποβάθμιση τη Ρωσία και ο Πούτιν μίλησε με τον Ομπάμα

 

Υπό «επιτήρηση» με ορατή την απειλή της μείωσης του αξιόχρεου της οικονομίας της, θέτει τη Ρωσία, ο διεθνής οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody’s όπως ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Παρασκευής.

Σύμφωνα με τον διεθνή οίκο η απειλή για μείωση της βαθμολογίας του αξιόχρεου της Ρωσίας, προκύπτει εξ αιτίας των επιπτώσεων από την ουκρανική κρίση και μια πιθανή κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή.

Ο αμερικανικός οίκος πιστοληπτικής ικανότητας αξιολογεί τη ρωσική οικονομία στη βαθμίδα Baa1, αλλά «υπό επιτήρηση για μείωση».

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν τηλεφώνησε την Παρασκευή στον Αμερικανό ομόλογό του Μπαράκ Ομπάμα, προκειμένου να συζητήσουν τους τρόπους που θα οδηγήσουν, μέσω της διπλωματικής οδού, στην επίλυση της ουκρανικής κρίσης. Σύμφωνα με το Reuters ο Ομπάμα του ζήτησε γραπτώς τις προτάσεις του.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο Ομπάμα πρότεινε στον Ρώσο πρόεδρο να δώσει έγγραφη και εμπεριστατωμένη απάντηση στις προτάσεις που έγιναν από τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι στη Χάγη  και στη συνέχεια οι υπουργοί των δύο κρατών να συναντηθούν για τα περαιτέρω.

Ακόμη ο Ομπάμα ανέφερε στον Πούτιν ότι η ουκρανική κυβέρνηση προχωρά τις συνταγματικές αλλαγές, ενώ έχει δρομολογηθεί η διενέργεια δημοκρατικών αλλαγών και κάλεσε τη Ρωσία να υποστηρίξει αυτή τη διαδικασία και να αποφύγει τις όποιες προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης των στρατευμάτων στα σύνορα με την Ουκρανία.

SHARE