Εντολές Σαμαρά: Ανοιχτά σχολεία έστω και με επιστράτευση – Εξυγίανση του ΕΟΠΥΥ

 

Δύσκολο φθινόπωρο προβλέπεται για την κυβέρνηση, με τα τεκταινόμενα στους τομείς τη υγείας και της παιδείας να σφίγγουν τον κλοιό, ενώ η αντιπολίτευση και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις αυξάνουν την πίεση.

Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας το Εθνος ο κ. Σαμαράς δηλώνει αποφασισμένος να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις που έχει εξαγγείλει και η εντολή που έχει δώσει στους αρμόδιους υπουργούς Γεωργιάδη και Αρβανιτόπουλο είναι να παραμείνουν ανυποχώρητοι στο αρχικό πλάνο.

Στον τομέα της Παιδείας, γίνεται λόγος για επιστράτευση προκειμένου να μην καθυστερήσει η έναρξη της σχολικής χρονιάς, ωστόσο οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν την ερχόμενη εβδομάδα.

Οσο για τον τομέα της Υγείας, όπως αναφέρει το Έθνος, στόχος του υπουργείου είναι οι πρώτες συγχωνεύσεις και καταργήσεις νοσοκομείων και κλινικών να έχουν ολοκληρωθεί μέσα στον Σεπτέμβριο, ενώ έμφαση δίνεται και στο θέμα εξυγίανσης του ΕΟΠΥΥ, δίνοντας τέλος στην κατάχρηση εκατομμυρίων ευρώ που έκαναν γιατροί και φαρμακοποιοί εις βάρος των ασφαλισμένων.

SHARE