Εμπορεύματα: Οι θέσεις της JP Morgan

Στάση long κρατά πλέον απέναντι στα εμπορεύματα η JP Morgan – ειδικά τα βασικά μέταλλα και το χαλκό – κλείνοντας παράλληλα την sell στάση της (δηλαδή, underweight) στα πολύτιμα μέταλλα, γυρνώντας την σε ουδέτερη.

Tον τελευταίο μήνα η JPM έχει προχωρήσει σε μαζικές αγορές χρυσού, εν μέρει για την αποκατάσταση των εξαντλημένων αποθεμάτων χρυσού στο χαρτοφυλάκιό τη), αφού το πολύτιμο μέταλλο δεν έχει μόνο σταθεροποιηθεί, αλλά έχει εισέλθει σε bull market, δίνοντας κέρδη της τάξης 20% σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα.

Όπως τονίζει η τράπεζα, «γυρίζουμε σε long τις θέσεις μας στα εμπορεύματα και δίνουμε στάση overweight έναντι των μετρητών και των επενδύσεων στην αγορά σταθερού εισοδήματος».

Ανάκαμψη της μεταποίησης διεθνώς

Όπως εξηγεί, γυρίζει σε overweight την στάση της στα commodities λόγω: 1) της ισχυρής ανάκαμψης των παγκόσμιων δεικτών μεταποίησης, PMI 2) της βελτίωσης της φυσικής ζήτησης και 3) της αναβάθμισης από τον περασμένο Φεβρουάριο από τους οικονομολόγους της για την ανάπτυξη της Κίνας.

Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τα βασικά μέταλλα και το χαλκό, δεδομένου του πολύ μεγάλου μεριδίου της Κίνας στην παγκόσμια ζήτηση μετάλλων και ως εκ τούτου, γίνεται overweight στα βασικά μέταλλα και το χαλκό σε συνδυασμό με την μακροχρόνια overweight στάση της στον κλάδο της ενέργειας.

Όπως επισημαίνει, επίσης κλείνει την underweight στάση της στα πολύτιμα μέταλλα δεδομένης της πολύ θετικής δυναμικής που έχει δημιουργηθεί,των περισσότερων καθαρών θέσεων στον κλάδο πλέον και της επικείμενης έναρξης των διαπραγματεύσεων για το ανώτατο όριο του χρέους των ΗΠΑ.

 

SHARE