Ελληνικό γάλα: Πέντε κριτήρια πιστοποίησης

 

Με στόχο τη στήριξη της ελληνικής παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων, το υπουργείο Ανάπτυξης καθιερώνει πέντε προϋποθέσεις για την απονομή του σήματος ελληνικού προϊόντος.

Με πρωτοβουλία του υφυπουργού Ανάπτυξης Αθ. Σκορδά, βρίσκονται στην τελική φάση τα κριτήρια για την απόκτηση του ελληνικού σήματος από τις επιχειρήσεις.

1. Για τη διακίνηση του γάλακτος με ελληνικό σήμα θα είναι υποχρεωτικό να αναγράφεται ότι είναι “ελληνικό” σε όλα τα συνοδευτικά έγγραφα.

2. Υποχρεωτικά σε κάθε επιχείρηση με ελληνικό σήμα θα πρέπει να τηρείται αρχείο με τους προμηθευτές και με τις εισερχόμενες ποσότητες σε όλα τα στάδια της παραγωγής και της διακίνησης.

3. Θα διασφαλίζεται η ιχνηλασιμότητα και με την αντίστροφη επιβεβαίωση.

4. Οι εγκαταστάσεις παραγωγής, επεξεργασίας και συσκευασίας θα πρέπει να είναι στην Ελλάδα.

5. Το γάλα που θα διατίθεται στην κατανάλωση θα πρέπει να παράγεται σε μονάδα εκτροφής γαλακτοτρόφων στην Ελλάδα.

SHARE