Ελληνική Τράπεζα: Σαρωτικές αλλαγές στη διοίκηση

elliniki trapezaΑιφνιδίασε με τη χθεσινή της κίνηση η διοίκηση της Ελληνικής Τράπεζας να προβεί σε αναθεώρηση της οργανωτικής δομής της διευθυντικής της ομάδας,παρά το γεγονός ότι οι σχεδιασμοί της, όπως έχει διαρρεύσει, είχαν ξεκινήσει από τις αρχές του έτους.

Ιδιαίτερη εντύπωση, στο πλαίσιο των αλλαγών της διευθυντικής πυραμίδας του ομίλου, προκαλεί η αποχώρηση του οικονομικού διευθυντή του ομίλου Αντώνη Ρούβα, ο οποίος σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του ομίλου, φεύγει από την ΗΒ για καθαρά προσωπικούς λόγους.

Ο κ. Ρούβας θα παραμείνει στον όμιλο με τα ίδια καθήκοντα, μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες αντικατάστασης του που θα κρατήσουν μέχρι τέλους του έτους.

Η διαδικασία αντικατάστασης του κ. Ρούβα ξεκίνησε σε συνεργασία με διεθνείς οίκους εξευρέσεως εργασίας που εξειδικεύονται στην αναζήτηση επαγγελματιών υψηλού επιπέδου.

Ο κ. Ρούβας είχε ενημερώσει σχετικά την ανώτατη διοίκηση εδώ και αρκετό καιρό για τις προθέσεις του, πράγμα το οποίο επιβεβαιώνει και το δικό του περιβάλλον.

Ο κ. Ρούβας υπηρετεί στην Ελληνική Τράπεζα από το 2008 και αποτελούσε ένα από τα βασικά διευθυντικά στελέχη, τόσο επί διεύθυνσης Μάκη Κεραυνού, όσο και επί της σημερινής του Ολλανδού CEO Bert Pijls.

Μικρό σχήμα, ευέλικτη ομάδα

Από την Ελληνική διαρρέει ότι η βασική αλλαγή στη διευθυντική πυραμίδα της τράπεζας είναι η σημαντική μείωση του αριθμού των διευθυντικών στελεχών που αναφέρονται στο CEO του ομίλου.

Με βάση το προηγούμενο οργανόγραμμα, 20 διευθυντικά στελέχη ήταν κάτω από την ομπρέλα του διευθύνοντα συμβούλου καθιστώντας το έργο της ανώτατης διεύθυνσης δυσκίνητο.

Σήμερα, όπως σημειώνει, η νέα διευθυντική ομάδα γίνεται πιο ευέλικτη.

Προσδοκία όλων, σημειώνεται από την Ελληνική, είναι ότι θα λαμβάνονται πιο γρήγορα αποφάσεις, ακριβώς, λόγω του ευέλικτου, όπως έχει διαμορφωθεί διευθυντικού σχήματος.

Η νέα διευθυντική ομάδα υπό τον κ. Pijls θα είναι οκταμελής.

Η ΗΒ στην ανακοίνωση της είχε επισημάνει χθες ότι «η νέα οργανωτική δομή σχεδιάστηκε για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του ανταγωνιστικού περιβάλλοντος και να ενδυναμώσει, την εκτελεστική επιτροπή».

Με βάση τη νέα δομή, η εκτελεστική επιτροπή της Ελληνικής Τράπεζας θα αποτελείται από τα ακόλουθα μέλη:

Henricus Lambertus (Bert) Pijls – Εκτελεστικός διοικητικός σύμβουλος / Ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής – Πρόεδρος εκτελεστικής επιτροπής

Γεώργιος Φεραίος – Εκτελεστικός διοικητικός σύμβουλος / Γενικός διευθυντής ομίλου, Διεύθυνση εταιρικής ανάπτυξης ομίλου

Κυριακή Παπαδοπούλου – Γενική διευθύντρια ομίλου, Διεύθυνση διαχείρισης καθυστερήσεων ομίλου

Φοίβος Στασόπουλος – Γενικός διευθυντής ομίλου, Διεύθυνση επιχειρήσεων και ασφαλειών

Γιώργος Καραγιώργης – Γενικός διευθυντής ομίλου, διεύθυνση ιδιωτών και διεθνούς τραπεζικής

Vladislav Botic – Ανώτατος διευθυντής λειτουργικών εργασιών

Αντώνης Ρούβας (*)– Ανώτατος οικονομικός διευθυντής (μέχρι την αντικατάσταση του)

Stefano Capodagli – Ανώτατος διευθυντής διαχείρισης κινδύνων (από τον Σεπτέμβριο του 2016)

Ο υφιστάμενος διευθυντής διαχείρισης κινδύνων, Νίκος Χατζημάρκου, θα αναλάβει τη διεύθυνση του γραφείου του ανώτατου εκτελεστικού διευθυντή /ενιαίου μηχανισμού εποπτείας από τον Σεπτέμβριο του 2016.

Το μοναδικό νέο στέλεχος που θα πλαισιώνει την οκταμελή διευθυντική ομάδα είναι ο Stefano Capodagli, ο οποίος παλαιότερα είχε διατελέσει ανώτατο διευθυντικό στέλεχος της Arab Bank.

Πηγή: Stockwatch.com.cy

SHARE