Ελλάκτωρ: Το μετρό της Ντόχα αναλαμβάνει η Άκτωρ

Το μετρό της Ντόχα αναλαμβάνει ο όμιλος Ελλάκτωρ, ως επικεφαλής της κοινοπραξίας “ALYSJ JV” η οποία υπέγραψε τη σύμβαση για την μελέτη και κατασκευή της γραμμής “Gold Line Underground” του μετρό.

Το έργο αποτελεί τμήμα του σιδηροδρομικού δικτύου του Κατάρ και η Gold Line είναι το μεγαλύτερο αυτοτελές κατασκευαστικό κομμάτι του μετρό της Ντόχα. Η αξία της σύμβασης είναι 3,2 δισ. ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ποσού των 770 εκ. ευρώ που σύμφωνα με την εταιρεία ανήκει στη διακριτική ευχέρεια του πελάτη για να υλοποιηθεί. Στην κοινοπραξία συμμετέχει η Άκτωρ, θυγατρική του ομίλου με ποσοστό συμμετοχής 32%.

Η χάραξη της Gold Line διασχίζει την Ντόχα, πρωτεύουσα του Κατάρ, από Ανατολή σε Δύση. Το έργο είναι 32 χλμ. συνολικά, υπόγειας σήραγγας με διάμετρο 6μέτρων, που θα κατασκευαστεί με μηχανήματα ολομέτωπης κοπής (TBM). Περιλαμβάνει 13 υπόγειους σταθμούς υψηλής αρχιτεκτονικής, με τελευταίας τεχνολογίας ηλεκτρομηχανολογικά συστήματα και εξοπλισμό. Η διάρκεια του έργου είναι 54 μήνες και προβλέπεται να ολοκληρωθεί τον Αύγουστο του 2018.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας με την υπογραφή της νέας σύμβασης ενισχύεται η παρουσία της Ακτωρ στο Κατάρ και τη Μ. Ανατολή και ενδυναμώνεται η στρατηγική της επιλογή να αναδειχθεί σε μια διεθνούς κύρους κατασκευαστική δύναμη.

 

SHARE