Εκτός μνημονίου η Ιρλανδία εντός του 2013-Εχει εκπληρώσει «όλες τις υποχρεώσεις»

Η Ιρλανδία έχει εκπληρώσει “όλες τις υποχρεώσεις της” έναντι των πιστωτών της και είναι έτοιμη να αποχωρήσει από το πρόγραμμα αρωγής της από το ΔΝΤ και την ΕΕ “μέχρι το τέλος της χρονιάς”, ανακοίνωσε σήμερα ο Ιρλανδός πρωθυπουργός Έντα Κένι.

“Είμαστε αποφασισμένοι να εγκαταλείψουμε το πρόγραμμα της ΕΕ και του ΔΝΤ πριν από το τέλος της χρονιάς”, δήλωσε ο Κένι μιλώντας στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο. “Τηρήσαμε όλες, επιμένω, όλες τις δεσμεύσεις που αναλάβαμε έναντι της ΕΕ και του ΔΝΤ”, τόνισε επισημαίνοντας πως η Ιρλανδία “προχωρεί στην οδό της ανάκαμψης”.

“Η ιρλανδική οικονομία έχει αρχίσει και πάλι να αναπτύσσεται, οι εξαγωγές μας έφτασαν σε επίπεδα ρεκόρ και ελέγχουμε τις δημόσιες δαπάνες μας”, δήλωσε ο ιρλανδός πρωθυπουργός. Οι διεθνείς επενδυτές εμπιστεύονται και πάλι την Ιρλανδία, πρόσθεσε. Βεβαίως, παραδέχθηκε ο Κένι, η οικονομία της χώρας “παραμένει εύθραυστη”. “Όμως”, πρόσθεσε, “είμαι πεπεισμένος ότι το 2013 θα είναι η χρονιά κατά την οποία η Ιρλανδία θα εγκαταλείψει αυτό το πρόγραμμα αρωγής”.

SHARE