Εκτροχιάστηκε τρένο στην Ισπανία – Τουλάχιστον 3 νεκροί, πολλοί τραυματίες

spain

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν, τέσσερις σύμφωνα με ισπανικά μέσα ενημμέρωσης, και περί τους 50 τραυματίσθηκαν στη βορειο-δυτική Ισπανία κατά τον εκτροχιασμό τρένου που συνδέει την ισπανική πόλη Βίγκο με το Πόρτο της Πορτογαλίας, έγινε γνωστό από πηγές της σιδηροδρομικής εταιρείας και των τοπικών αρχών. 

Ο μηχανοδηγός ήταν Πορτογάλος και το τρένο ανήκε στην πορτογαλική εταιρεία Comboios. Ο συρμός εκτροχιάσθηκε σε απόσταση 50 μέτρων από τον σταθμό του Ο Πορίνιο. Μετέφερε 65 επιβάτες.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Η ισπανική σιδηροδρομική εταιρεία κάνει λόγο για «πολλούς νεκρούς» κατά τον εκτροχιασμό τρένου στην Γαλικία της βόρειας Ισπανίας, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Νωρίτερα εκπρόσωπος των υπηρεσιών Πρώτων Βοηθειών ανέφερε ότι τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τον εκτροχιασμό τρένου στη Γαλικία.

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα La Voz de Galicia, το δυστύχημα συνέβη σε σταθμό.

Το 2013, 79 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο χειρότερο σιδηροδρομικό δυστύχημα της Ισπανίας από το 1944, όταν τρένο υψηλής ταχύτητας εκτροχιάσθηκε λόγω υπερβολικής ταχύτητας κοντά στο Σαντιάγο ντε Κομποστέλα, στη Γαλικία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE