Εκλογές ή δημοψήφισμα αν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ βρει κλειστές πόρτες στην Ευρώπη!

ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Μιλώντας στην εκδήλωση που διοργανώνει το ελληνικό παράρτημα του Ιδρύματος Rosa Luxemburg, σε συνεργασία με το Ιδρυμα Νίκος Πουλαντζάς, με τίτλο «Η Αριστερά στην κυβέρνηση», o βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ  Γιάννης Δραγασάκης, αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο εξέτασης ενός «σχεδίου Β», σε περίπτωση ρήξεων με την Ευρώπη.

Δείτε τι είπε:

«Τα όποια διλήμματα θα πρέπει να τα συζητάμε με το λαό» και αυτό θα μπορούσε να σημαίνει είτε εκλογές, είτε μία διαδικασία έγκρισης από τη Βουλή ή και δημοψήφισμα.

ΥΓ: Φαντάζεστε τι έχει να γίνει στις τράπεζες, για παράδειγμα, εκείνες τις μέρες, αν συμβούν αυτά; Απορίας άξιο, πως ο σοβαρός και μετρημένος κ.Δραγασάκης είπε τέτοια πράγματα…

Ν.Δ: Ο κ. Δραγασάκης αποκαλύπτει την επικινδυνότητα του ΣΥΡΙΖΑ

Άμεση και ηχηρή ήταν η απάντηση της Ν.Δ στα όσα υποστήριξε ο Γιάννης Δραγασάκης:

«Ο κ. Δραγασάκης δηλώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει ακόμα ένα χρόνο για να μπορέσει να συζητήσει εάν έγινε ή όχι ενιαίο κόμμα.

Διαψεύδει τον αρχηγό του, ακυρώνει όσα λέει ο κ. Τσίπρας και δηλώνει ευθέως ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ακόμα κόμμα με δημοκρατική λειτουργία και κατευθύνουσα θέληση. Τους αφήνουμε – είναι δικαίωμά τους -να το σκεφτούν.

Εκείνο που δεν είναι δικαίωμα κανενός είναι το ενδεχόμενο ρήξης με την Ε.Ε. για σχέδιο Β και δημοψήφισμα που προβάλλει ο κ. Δραγασάκης στην περίπτωση μιας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Τέτοια περίπτωση βεβαίως δεν υπάρχει.

Ισχυρισμοί, όμως, για ρήξη με την Ευρώπη, για σχέδιο Β και δημοψήφισμα υπονομεύουν την πορεία της χώρας.

Αποκαλύπτουν πόσο επικίνδυνος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας για τα συμφέροντα της χώρας».

SHARE