Εκκενώθηκε αεροσκάφος της Swiss Air στο Λονδίνο – 4 τραυματίες

Οι επιβάτες αεροσκάφους της ελβετικής εταιρείας Swiss χρειάστηκε να το εγκαταλείψουν εσπευσμένα στο αεροδρόμιο Σίτι του Λονδίνου. Κατά τη διαδικασία εκκένωσης, τέσσερις  επιβάτες του τραυματίστηκαν ελαφρά.

Το αεροσκάφος, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες είχε πρόβλημα στον έναν κινητήρα γεγονός που δεν επέτρεψε την απογείωσή του.

Το αεροσκάφος, ένα τετρακινητήριο Avro RJ100, βρισκόταν στη διαδικασία της απογείωσης με προορισμό τη Γενεύη μεταφέροντας 74 επιβάτες και τέσσερα μέλη πληρώματος όταν σημειώθηκε το συμβάν, γύρω στις 15:00 ώρα Λονδίνου (19:00 ώρα Ελλάδας).

«Οι κυβερνήτες αποφάσισαν να μην απογειώσουν το αεροσκάφος (καθώς αυτό τροχοδρομούσε) με μειωμένη ταχύτητα, εξαιτίας ενός προβλήματος στον κινητήρα και έπειτα απομάκρυναν τους επιβάτες και το πλήρωμα με ασφάλεια» ανέφερε εκπρόσωπος Τύπου της αεροπορικής εταιρείας Swiss στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Τέσσερις επιβάτες «δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες επί τόπου από τους τραυματιοφορείς ενός ασθενοφόρου καθώς είχαν υποστεί ελαφριά τραύματα» πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο διάδρομος αποπροσγειώσεων του αεροδρομίου, στα ανατολικά του Λονδίνου, έκλεισε για περίπου 1 ώρα, όσο διήρκησε η διαδικασία απομάκρυνσης του αεροσκάφους, εξήγησε μια εκπρόσωπος του αεροδρομίου, το οποίο εξυπηρετεί κυρίως πτήσεις μικρών αποστάσεων στην Ευρώπη.

Το Γραφείο Έρευνας Αεροπορικών Ατυχημάτων ανέφερε ότι έστειλε μια ομάδα στο σημείο με στόχο «να διεξάγει έρευνα για αυτό το σοβαρό περιστατικό».

SHARE