ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Τι είπαν Διοίκηση – Γκερτ Κούπμαν

[upd] Σε καλό κλίμα έγινε η συνάντηση του αναπληρωτή γενικού διευθυντή της DG Comp, Γκερτ Κούπμαν, με τη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας.
Σύμφωνα με το Εuro2day, η πώληση της Finansbank δεν έχει αποσυνδεθεί από το capital plan της Εθνικής.

Οι όποιες αποφάσεις, στις οποίες μπορεί να περιλαμβάνεται και αλλαγή στο capital plan της τράπεζας όσον αφορά την Finansbank, θα ληφθούν, όπως εξηγούν οι ίδιες πηγές, στην διαπραγμάτευση που θα κάνει η διοίκηση της τράπεζας με την Τράπεζα της Ελλάδας, διαδικασία που θα ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες.

Νωρίτερα μεταδίδαμε:

Εθνική: Κρίσιμο ραντεβού με τον Γκερτ Κούπμαν της DG Comp – Τι ζητά η διοίκηση της τράπεζας

Από σήμερα βρίσκεται στην Αθήνα ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της DG Comp Γκερτ Κούπμαν.

Στις συναντήσεις που θα έχει με τις διοικήσεις των συστημικών τραπεζών θα συζητηθούν οι τελικές πινελιές στα πλάνα κεφαλαιακής ενίσχυσης και αναδιάρθρωσης και θα κλειδώσουν οι αποφάσεις για τον χρόνο που θα δοθεί στις τράπεζες να καλύψουν τις κεφαλαιακές τους ανάγκες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση της Εθνικής προτίθεται να ζητήσει από την DG Comp να πάρει παράταση στο χρονικό περιθώριο που έχει για την κάλυψη των κεφαλαιακών της αναγκών ύψους 2,18 δισ. ευρώ. Η πώληση θυγατρικών ή επιμέρους περιουσιακών στοιχείων χρειάζεται χρόνο από την στιγμή που η τράπεζα έχει ανακοινώσει ότι δεν προτίθεται να προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου.

 

 

SHARE