Εθνική Ασφαλιστική: Επαφές με την ARC Re για τα συμβόλαια αυτοκινήτου

ETE asfaleiesΣύμφωνα με πληροφορίες, η Εθνική Ασφαλιστική έχει ξεκινήσει κύκλο επαφών με την διεθνή αντασφαλιστική εταιρεία ARC Re και όπως λέγεται οι ξένοι «ξεσκονίζουν» τα συμβόλαια του κλάδου αυτοκινήτου της θυγατρικής της Εθνικής Τράπεζας.

Πρόκειται για ένα χαρτοφυλάκιο της τάξεως των 400-450 εκατ. ευρώ.

Φαίνεται πως αντικείμενο της διαπραγμάτευσης είναι το χαρτοφυλάκιο του κλάδου αυτοκινήτων της Εθνικής Ασφαλιστικής, σε μια κίνηση της τελευταίας: να ενισχύσει περαιτέρω τη ρευστότητά της και ενδεχομένως την κεφαλαιακή της επάρκεια.

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών δεν έχουν μέχρι στιγμής καταλήξει σε συμφωνία και η τελική τους έκβαση δεν μπορεί να προβλεφθεί.

Άγνωστο επίσης είναι το αν αυτή η κίνηση (στο βαθμό που θα ολοκληρωθεί) θα επιταχύνει τις διαδικασίεςπώλησης της ασφαλιστικής εταιρείας σε ξένο όμιλο (γραμμή τρόικας), ή αν αντίθετα θα λειτουργήσει ανασχετικά προς αυτή την κατεύθυνση, τουλάχιστον για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Να τονιστεί, πως ακόμη και αν οι συζητήσεις καταλήξουν σε συμφωνία, οι ασφαλισμένοι του κλάδου αυτοκινήτου θα συνεχίσουν να εξυπηρετούνται κανονικά από την εταιρεία, όπως και σήμερα.

Πηγή: euro2day.gr

SHARE