Είστε συνταξιούχος του ΟΑΕΕ-ΤΕΒΕ; Διαβάστε το!

Από την Παρασκευή 1η Φεβρουαρίου ξεκινάει η αναδρομική περικοπή, από τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών, της σύνταξης Ιανουαρίου σε τέσσερις δόσεις. Η παρακράτηση θα γίνει από τους συνταξιούχους που λαμβάνουν συντάξεις από 1.000 ευρώ και άνω.

Ο ΟΑΕΕ ανακοίνωσε ότι, το όποιο ποσό μείωσης, που αναλογεί στις συντάξεις Ιανουαρίου 2013, με δεδομένο ότι αυτές καταβλήθηκαν χωρίς τις νομοθετημένες μειώσεις σύνταξης ή αθροίσματος συντάξεων άνω των 1000 ευρώ, θα καταμεριστεί ισόποσα και θα παρακρατηθεί από τις συντάξεις των τεσσάρων (4) επόμενων μηνών, δηλαδή από τις συντάξεις των μηνών Φεβρουαρίου 2013 έως και Μαΐου 2013.

Η διοίκηση του Οργανισμού για να αποφύγει τη συμφόρηση που αναμένεται να δημιουργηθεί στις τράπεζες, μετά την απόφαση του υπουργείου Εργασίας να καταβάλλονται όλες οι συντάξεις την τελευταία εργάσιμη ημέρα κάθε μήνα, μετά από συνενόηση με τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, ανακοινώνει ότι οι συντάξεις θα συνεχίσουν να καταβάλλονται κατά την 1η εργάσιμη ημέρα κάθε μήνα.

SHARE