Είσαι επιχειρηματίας και θες αστυνομική φύλαξη; Θα πληρώσεις 2.000 ευρώ!

astynomikoiΤις τιμές που θα ισχύουν από εδώ και πέρα για τη μίσθωση υπηρεσιών ασφαλείας από την Ελληνική Αστυνομία περιλαμβάνει το Σχέδιο Υπουργικής Απόφασης που έστειλε σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, για συνυπογραφή από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα.

Σε αυτόν περιλαμβάνονται οι ακόλουθες τιμές για όσους ιδιώτες έχουν υποβάλει αίτημα προστασίας που έχει κριθεί θετικά από τις υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας ότι χρήζουν προστατευτικής φύλαξης μετά από σύνταξη έκθεσης εκτίμησης κινδύνου.

-2.000 ευρώ το μήνα για κάθε έναν αστυνομικό που διατίθεται
-50 ευρώ για κάθε υπηρεσιακό όχημα της ΕΛΑΣ
-οδοιπορικά έξοδα για τον αστυνομικό
-αποζημίωση για τυχόν ζημίες που προξενήθηκαν σε μέσα και υλικά του Σώματος με υπαιτιότητα του εξυπηρετούμενου

Σημειώνεται ότι η απόφαση ισχύει μόνο για όσους ιδιώτες έχουν ετήσιο εισόδημα που ξεπερνάει τις 100.000 ευρώ.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «η κοστολόγηση γίνεται από τη Διεύθυνση Οικονομικών του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, που θα εκδίδει σχετικό τιμολόγιο, ενώ σε περίπτωση που οι ιδιώτες δεν καταβάλουν το ποσό θα διακόπτεται η παροχή της φύλαξης και θα αποστέλλεται το τιμολόγιο για είσπραξη».

Το υπουργείο στην ανακοίνωσή του εξηγεί ότι με τον τρόπο αυτό επιχειρείται η απόσβεση του κόστους της αστυνομίας για τη φύλαξη ιδιωτών, ενώ παράλληλα ενισχύονται τα ασφαλιστικά ταμεία της ΕΛΑΣ, καθώς ποσοστό 4% επί των εισπρακτέων αποδίδεται απευθείας στα ασφαλιστικά ταμεία του προσωπικού.

Υπενθυμίζεται ότι η αρχική απόφαση για την παροχή επί πληρωμή υπηρεσιών φύλαξης σε ιδιώτες είχε ληφθεί τον Μάρτιο του 2012 με απόφαση των τότε υπουργών Οικονομικών και Προστασίας του Πολίτη.

SHARE