Είμαστε κοντά στη συμφωνία – Δηλώσεις Ευ.Τσακαλώτου στην Αυγή

 

Την εκτίμηση ότι κυβέρνηση και Ευρωπαίοι εταίροι βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία, διατυπώνει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε συνέντευξή του στην “Αυγή”.
Στέλνει το μήνυμα ότι η συμφωνία θα πρέπει να αξιολογηθεί “με βάση τη συνολική εικόνα και να μην χαθούμε στις λεπτομέρειες, ή σε μία λογιστική ανάλυση του κόστους-οφέλους”.

«Θεωρώ ότι έπειτα από εβδομάδες επίπονων διαπραγματεύσεων, αν υπάρχει η πραγματική βούληση από την άλλη πλευρά θα φανεί ότι η συζήτηση έχει φτάσει σε ένα στάδιο που η συμφωνία είναι πολύ κοντά και στο προσεχές διάστημα θα κλείσει», δηλώνει ο αναπληρωτής υπουργός και σημειώνει ότι η όποια καθυστέρηση στην επίτευξη αυτού του συμβιβασμού έχει να κάνει με έναν και μόνο λόγο και αυτός είναι οι πολιτικές διαφορές μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών.
Αναφερόμενος στις επικρίσεις που κατά καιρούς έχει δεχτεί η ελληνική πλευρά περί έλλειψης προτάσεων, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αποδίδει τους ισχυρισμούς αυτούς τσο γεγονός ότι «υπάρχουν σημεία συμφωνίας με τους θεσμούς όπως πχ η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, σημεία όπου υπάρχει συμφωνία για το στόχο αλλά διαφορά ως προς τα μέσα-π.χ. πως αντιμετωπίζεται το πρόβλημα των κόκκινων δανείων και σημεία όπου υπάρχει πολιτική απόκλιση, όπως τα εργασιακά και το ασφαλιστικό».
«Νομίζω πως η αξιολόγηση της τελικής συμφωνίας από όλα τα μέρη -κυβέρνηση, κόμμα αλλά πρωτίστως από την κοινωνία- οφείλει να έχει ένα βασικό κριτήριο: Δεν πρέπει να χαθούμε στις λεπτομέρειες, ούτε σε μια λογιστική ανάλυση του κόστους-οφέλους, αλλά να δούμε τη συνολική εικόνα», τονίζει.
SHARE