ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Αποστομωτική απάντηση από τις αγορές – Βιώσιμο το χρέος – Θα αποκαταστήσουμε αδικίες

Η σημερινή έκδοση του 5ετούς ομολόγου αποτελεί πρακτική επιβεβαίωση της αλλαγής σελίδας, δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος βγαίνοντας από το Μέγαρο Μαξίμου και τη συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά. «Γινόμαστε αυτεξούσιοι και αποκτάμε την θεσμική μας ισονομία στην Ευρώπη. Αυτό έγινε με τους τεράστιους κόπους και τις θυσίες των Ελλήνων».

«Μπορούμε να κερδίσουμε το χαμένο έδαφος. Θα αποκαταστήσουμε αδικίες και θα ξαναβρούμε το επίπεδο ζωής που είχαμε πριν από το 2010. Σε στέρεες όμως βάσεις χωρίς να ξαναπεράσουμε τα ίδια», δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Προσέθεσε ότι οι αγορές δίνουν αποστομωτική απάντηση σε όσους στο εξωτερικό αρνούνται να αναγνωρίσουν την πραγματικότητα».

«Η επιστροφή στις αγορές είναι εφάμιλλή για να μην πω καλύτερη από αυτή που έγινε στην περίπτωση της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας που είναι συγκρίσιμες χώρες».

«Αντιφάσκουν με τον εαυτό τους οι πολιτικοί αρχηγοί που τώρα διαμαρτύρονται για την έξοδο στις αγορές. Μας λένε τώρα γιατί δανειζόμαστε από τις αγορές και όχι από τα εντυπωσιακά χαμηλά επιτόκια του Μνημονίου. ‘Θα πρέπει να ντρέπονται’».

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος επανέλαβε ότι οι εξελίξεις δείχνουν ότι το χρέος είναι βιώσιμο, ενώ αναφορικά με το κοινωνικό μέρισμα προσέθεσε ότι γίνεται δουλειά στην κοινοβουλευτική ομάδα και το υπουργείο Οικονομικών για να καθοριστούν οι τελικές λεπτομέριες.

SHARE