ΕΣΕΕ – Κορκίδης: Ανακουφισμένη η αγορά απ΄τη συμφωνία με τρόικα

«Προσπαθώντας σε πρώτη ανάγνωση να εντοπίσουμε τα θετικά σημεία για την αγορά από τη συγκεκριμένη συμφωνία, περιοριζόμαστε στην “ανακούφιση” ότι δεν χρειάζονται, ούτε ζητούνται επί του παρόντος, νέα μέτρα λιτότητας, τα οποία μάλλον έχουν εξαντληθεί και σίγουρα μας έχουν εξαντλήσει», αναφέρει ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης για τη συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα.

Ο κ. Κορκίδης υποδέχθηκε θετικά και τη συμφωνία για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, η οποία -όπως λέει- μπορεί να δώσει μια ανάσα στον ιδιωτικό τομέα.

Επίσης, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ, επιπλέον ρευστότητα στην αγορά μπορεί να θεωρηθεί το γεγονός ότι ένα μέρος του πλεονάσματος ύψους 1 δισ. ευρώ θα δοθεί εντός του 2014, για αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς ιδιώτες.

Αναφορικά με τα σημεία της συμφωνία για την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ για γάλα, ψωμί, φάρμακα και βιβλία, ο κ. Κορκίδης αναμένει να μάθει τις λεπτομέρειες, που ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστές.

«Η υπογραφή της συμφωνίας μπορεί να δυναμώνει την ελληνική οικονομία στο εξωτερικό, όμως οι άνθρωποι της αγοράς γνωρίζουμε καλά ότι η καθημερινότητά μας στο εσωτερικό συνεχίζει να έχει φορολογικές, ασφαλιστικές και χρηματοδοτικές εκκρεμότητες», καταλήγει.

SHARE