ΕΡΤ: Ψηφίζεται το νομοσχέδιο για μια νέα αρχή – “Παραφωνίες” Παναγούλη

 

Όσον αφορά τις προσλήψεις νέων εργαζομένων, οι όροι και οι συνθήκες εργασίας του προσωπικού στην ΕΡΤ θα καθορίζονται με συλλογικές συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου ή ορισμένου χρόνου.

Η  αμοιβή του προέδρου, του Διευθύνοντος Συμβούλου και των μελών του Δ.Σ. θα καθορίζεται με κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Επικρατείας.

Το ποσό του ανταποδοτικού τέλους δεν δύναται να είναι μικρότερο το ποσού των 3 ευρώ, ενώ καταργείται το πλαφόν του 25% στις εξωτερικές παραγωγές.

 

Ο ΣΤΑΘΗΣ ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ ΖΕΙ ΣΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ ’80…

Την αποκατάσταση όλων όσοι αγωνίστηκαν για να ανέλθει στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε κ. Στάθης Παναγούλης από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής. Μιλώντας κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του νομοσχέδιου για την επανίδρυση της ΕΡΤ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε «Η ΕΡΤ πρέπει να ανοίξει όλα τα προγράμματά της, κύριε Υπουργέ. Πρέπει να αποκαταστήσει όλους τους εργαζόμενους και ιδιαίτερα να αποκαταστήσει όλους εκείνους που αγωνίστηκαν για να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία».

 

Ο υπουρός Επικρατείας κ. Νίκος Παππάς  εξαπέλυσε επίθεση εναντίον της αντιπολίτευσης κατηγορώντας τους ότι “σαν ντουντούκες των δανειστών έλεγαν ότι το νομοσχέδιο θα το κόψουν οι δανειστές” και ζήτησε ευρύτερη συναίνεση λέγοντας ότι στόχος είναι «να αποδώσουμε όλοι μαζί στην ελληνική κοινωνία έναν φορέα που δικαιούται, με αξιοπιστία διαρκή που δεν θα διαρκεί όσο ένας πολιτικός κύκλος».
Ανέφερε δε ότι  ότι θα γίνει έλεγχος των στοιχείων της Ειδικής Διαχείρισης αλλά και όλων των συμβάσεων της ΔΤ και της ΝΕΡΙΤ. Στην ομιλία του έκανε αναφορά και στο ευρύτερο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο λέγοντας ότι θα εξυγειανθεί και ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει χωρίς να την απασχολούν οι αντιδράσεις όσων θεωρούν ότι  “μπορούν να έχουν θεσμική, φορολογική και οικονομική ασυλία εις το διηνεκές».Προανήγγειλε  νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες.
Στην δική του ομιλία  υπουργός Εσωτερικών κ. Νίκος Βούτσης αναφέρθηκε στο θέμα της DIGEA κάνοντας λόγο για “πατεντάτη διαπλοκή” ότι στην ψηφιακή πλατφόρμα οι πάροχοι προγράμματος είναι και οι πάροχοι δικτύου μέσω της DIGEA την οποία δημιούργησαν τα ιδιωτικά κανάλια.Αναφέρθηκε και στον “αναβαλλόμενο φόρο”, δηλαδή την «καθιερωμένη» τροπολογία που ερχόταν κάθε 31-12 και αφορούσε την μη είσπραξη του φόρου επί του τζίρου των διαφημίσεων των τηλεοπτικών καναλιών.

SHARE