ΕΡΤ: Ο Διονύσης Τσακνής νέος πρόεδρος – Ο Λ.Ταγματάρχης διευθύνων σύμβουλος

d2cd790e9713d61e486a9ada6e1168c7_L

Nέος πρόεδρος της ΕΡΤ θα είναι ο Διονύσης Τσακνής και Διευθύνων Σύμβουλος ο Λάμπης Ταγματάρχης.

Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΡΤ θα αποτελείται ακόμη από τους Νίκο Τρανό (εικαστικό, καθηγητή της σχολής καλών τεχνών), Έλλη Παπακωνσταντίνου (σκηνοθέτης) και Μιχάλη Γρηγορίου (συνθέτης). Οι άλλες δυο θέσεις του επταμελούς διοικητικού συμβουλίου θα καλυφθούν από δύο εκπροσώπους των εργαζομένων, που θα επιλεγούν μέσω εκλογών.

 

Ο Διονύσης Τσακνής γεννήθηκε στην Καρδίτσα. Σπούδασε οικονομικές επιστήμες και μουσική. Δίδαξε θεωρία της μουσικής, για τέσσερα χρόνια, στο Δημοτικό ωδείο της πόλης του. Από το 1982 μέχρι σήμερα, έχει εκδώσει 35 δίσκους, ένα μυθιστόρημα και ένα βιβλίο με θέμα το ταξίδι του στο χώρο της μουσικής. Από το 1996 μέχρι το 2010 ήταν μόνιμος συνεργάτης της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία». Έχει συνεργαστεί με δημόσιες και ιδιωτικές θεατρικές σκηνές, εταιρικούς θιάσους και με δημοτικά περιφερειακά θέατρα. Έχει γράψει μουσική για 70 και πλέον θεατρικά έργα , τηλεοπτικές σειρές και κινηματογραφικές ταινίες. Του έχουν απονεμηθεί τρία μουσικά βραβεία.

Ο Λάμπης Ταγματάρχης είναι απόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) και έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος και διοικητικό στέλεχος σε μια σειρά από ραδιοτηλεοπτικά μέσα και εφημερίδες (ΣΚΑΪ, Αντέννα, ΕΡΑ, Ποντίκι, Πρώτη, Nova). Έχει διατελέσει διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ το διάστημα 2010-2012. Επίσης έχει διδάξει στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Το νέο διοικητικό συμβούλιο επιλέχθηκε μετά από δημόσια πρόσκληση που απηύθυνε στις 29 Απριλίου 2015 ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, όπως προβλεπόταν στο νέο νόμο για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ. Συνολικά  κατατέθηκαν 153 αιτήσεις από ακαδημαϊκούς, καλλιτέχνες, δημοσιογράφους, στελέχη του ιδιωτικού τομέα και ανέργους, και αξιολογήθηκαν με βάση την προηγούμενη εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ και της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, τη γνωστική και επαγγελματική συνάφεια, τη διοικητική επάρκεια, την προσφορά στον πολιτισμό και το όραμα για τη νέα ΕΡΤ. Μετά από τη πρώτη φάση της προεπιλογής διενεργήθηκαν συνεντεύξεις με τους επικρατέστερους.

 

SHARE