ΕΡΤ: Νέα 48ωρη απεργία το Σαββατοκύριακο

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ κήρυξε 48ωρη στάση εργασίας στην ΕΡΤ για το Σάββατο και την Κυριακή.

Επίσης κήρυξε 2ωρη στάση εργασίας για σήμερα το απόγευμα από τις 18:30 έως τις 20:30. Διαβάστε την επίσημη ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, όπως αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της:

“Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε να κηρύξει:

  • Στάση εργασίας από τις 18.30 έως τις 20.30 σήμερα Παρασκευή, 12 Απριλίου 2013 για τους δημοσιογράφους που εργάζονται στην τηλεόραση της ΕΡΤ.
  • 48ωρη απεργία από τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου, 13 Απριλίου 2013 έως τις 06.00 το πρωί της Δευτέρας, 15 Απριλίου 2013 για τους δημοσιογράφους, που εργάζονται στην τηλεόραση, το ραδιόφωνο και την ιστοσελίδα της ΕΡΤ.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ και οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, καταγγέλλουν:

  • Κάθε απόπειρα χειραγώγησης με παρεμβάσεις της Γενικής Διεύθυνσης Ενημέρωσης σε βάρος των συναδέλφων μας.
  • Την καθυστέρηση στη λύση του προβλήματος των ΣΟΧ που στερεί έμπειρο προσωπικό εγνωσμένης επάρκειας και δημιουργεί κενά στη ενημερωτική λειτουργία της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.
  • Την σκόπιμη άρνηση της διοίκησης να διεκδικήσει την κατάργηση, της πέρα ως πέρα παράνομης και παράλογης υπαγωγής της ΕΡΤ σε καθεστώς ΔΕΚΟ που οδηγεί σε παράλυση και ομηρία την εταιρεία.
  • Τη συνεχιζόμενη επιχείρηση απαξίωσης του ενημερωτικού χαρακτήρα της ΕΡΤ, με τελευταίο κρούσμα την συρρίκνωση του Α’ Προγράμματος της ΕΡΑ, που πλέον με απόφαση της Διοίκησης δεν μεταδίδει ενημερωτικό πρόγραμμα μετά τις 21:00.
  • Την προκλητική άρνηση της Διοίκησης να καταβάλει δεδουλευμένα στους εργαζόμενους από τον Νοέμβριο του 2012.

Καλούμε τη Δικαιοσύνη να παρέμβει και τους συναδέλφους δημοσιογράφους σε κάθε μέσο, να αντιδράσουν στην απαξίωση και την αδιαφάνεια που μεθοδευμένα προωθεί η διοίκηση της ΕΡΤ”.

SHARE