ΕΡΤ: Η Ραχήλ καταψήφισε τον Λ. Ταγματάρχη – Ν. Παππάς: Εδώ ο κόσμος χάνεται…

Αρνητική είναι η ψήφος της βουλευτή Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ Ραχήλ Μακρή για τον διορισμό του Λάμπη Ταγματάρχη στη θέση του διεθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ, καθώς και για τον διορισμό της Έλλης Παπακωνσταντίνου στο ΔΣ (μέλος).

Για την κ. Παπακωνσταντίνου γνωμοδότησε αρνητικά, επειδή δεν βεβαιώθηκε πως δεν υπάρχει συγγενική σχέση της με τον κ. Ταγματάρχη, παρ’ όλο που όταν η κ. Μακρή την ρώτησε αν είναι «βαφτισιμιά» του, η κ. Παπακωνσταντίνου απάντησε αρνητικά.

Προηγήθηκε εξονυχιστική εξέταση των υποψηφίων σε επικριτικό ύφος με ερωτήσεις όπως «πώς συμβάλατε στην αποκατάσταση της λειτουργίας της ΕΡΤ μετά το ‘μαύρο’;».

Αίσθηση προκάλεσε η φράση του υπουργού Επικρατείας, αρμόδιου για την ΕΡΤ, Νίκου Παππά, ο οποίος, όταν ρωτήθηκε για τις αρνητικές τοποθετήσεις βουλευτών επί της κυβερνητικής πρότασης, όπως της κ. Μακρή και της κ. Κωνσταντοπούλου απάντησε: «Εδώ ο κόσμος χάνεται…».

Η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας ξεκίνησε με μία ώρα καθυστέρηση.

Στην αρχή της συνεδρίασης έγινε αντικατάσταση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θανάση Πετράκου -επίσης κατά του διορισμού Ταγματάρχη- από τον Σωκράτη Φάμελλο.

Πηγή: in.gr

SHARE