ΕΡΤ: Ανοίγει στις 25 Μαΐου – Αντικειμενικότητα ζήτησε ο Τσίπρας από Τσακνή – Ταγματάρχη

Την επόμενη Δευτέρα 25 Μαϊου θα επαναλειτουργήσει η ΕΡΤ, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου με τον νέο πρόεδρος του Δ.Σ. της εταιρείας Διονύση Τσακνή και τον διευθύνοντα σύμβουλο Λάμπη Ταγματάρχη.

Πρώτο μέλημα πρέπει να είναι η ομαλή επιστροφή των εργαζομένων, τόνισε ο πρωθυπουργός.  «Σας καλώ να συμβάλλεται σε μια νέα ΕΡΤ πολυφωνική, ανεξάρτητη και που θα αποτελέσει πρότυπο λειτουργίας δημόσιου Ραδιοτηλεοπτικού φορέα.  «Η ΕΡΤ απευθύνεται σε ολόκληρο το κοινωνικό σύνολο και τροφοδοτείται από αυτό.

Αναλαμβάνετε την ευθύνη να αποκαταστήσετε τη χαμένη σχέση των πολιτών με την ΕΡΤ που προκάλεσε το μαύρο. Το έργο σας θα είναι δύσκολο, η πρόκληση και οι προσδοκίες υψηλές.

Σας ζητώ η κυβέρνηση να βρίσκεται στον πυρήνα της πολιτικής κριτικής από τα ενημερωτικά προγράμματα της ΕΡΤ. Όραμά μας είναι μια ΕΡΤ αντικειμενική και όχι φερέφωνο της εκάστοτε κυβέρνησης.  Αναμένω άμεσα να ετοιμάσετε τη Συμφωνία Αρχών που προβλέπει ο νέος νόμος, συμφωνία που θα σας θωρακίζει από οποιαδήποτε απόπειρα “εργαλειοποίησης”», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

SHARE