ΕΠΙΣΠΕΥΔΕΤΑΙ Η ΕΞΟΔΟΣ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ – Γ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΘΑ ΚΡΙΝΟΥΝ ΤΟ TIMING

sam stournaras(upd)Επισπεύδεται η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές, σύμφωνα με πληροφορίες και δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθεί ακόμη και την επόμενη εβδομάδα. 

Ο υπουργός Οικονομικών, συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Η κυβέρνηση επιχειρεί με αυτό τον τρόπο να εκμεταλλευτεί το ιδιαίτερα θετικό κλίμα για την ελληνική οικονομία, αλλά και να απομακρύνει τα φώτα της δημοσιότητας από την υπόθεση Μπαλτάκου.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο Γιάννης Στουρνάρας, επεδήμανε τα θετικά βήματα που έχουν γίνει στην ελληνική Οικονομία, με βασικό θέμα τα αποτελέσματα της Συνόδου του Eurogroup και του Ecofin στην Αθήνα.

Ο υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε πολύ θετικές τις εξελίξεις, τονίζοντας πως η προσωπική επαφή του πρωθυπουργού με τον κ., Ντάισελμπλουμ, τον κ. Σόιμπλε και με όλους τους υπουργούς της ευρωζώνης έπαιξαν πολύ σημαντικό ρόλο, καθώς όπως είπε, πλέον υπάρχει μια προσωπική επαφή με τους παράγοντες της ευρωζώνης, κάτι που αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο.

Ο κ. Στουρνάρας τόνισε ότι η Αθήνα εξετάζει το ενδεχόμενο εξόδου στις αγορές, επισημαίνοντας πως η ημερομηνία της έκδοσης των ομολόγων θα εξαρτηθεί από τις εξελίξεις.

«Το θετικό είναι πως η Ελλάδα πια δεν γύρισε απλώς σελίδα ή κεφάλαιο, άλλαξε βιβλίο. Η διεθνής οικονομική κοινότητα περιβάλει την Ελλάδα και την ελληνική οικονομία με πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη, τα σπρεντς συνεχίζουν και πέφτουν, και αυτό είναι μια πάρα πολύ σημαντική εξέλιξη» τόνισε.

Όσον αφορά την πολιτική κόντρα που έχει ξεσπάσει με αφορμή το θέμα Μπαλτάκου, ο υπουργός Οικονομικών τόνισε πως δεν τον ανησυχεί καθόλου το ενδεχόμενο να “φρενάρει” αυτή την θετική εικόνα για την οικονομία, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «πρέπει να αφήσουμε τις μεμψιμοιρίες αυτές και να κοιτάξουμε τη μεγάλη εικόνα. Η μεγάλη εικόνα είναι σημαντική για την Ελλάδα σήμερα» κατέληξε.

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Η Ελλάδα σχεδιάζει τον Απρίλιο την έκδοση πενταετούς ομολόγου ύψους 2 δισ. ευρώ, μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο δυο πηγές.

Στην έκδοση θα «εμπλακούν» (lead banks) οι Deutsche Bank, Bank of America, Merrill Lynch, JP Morgan και Goldman Sachs.

To υπουργείο οικονομικών βρίσκεται σε συζητήσεις με τραπεζίτες από την προηγούμενη εβδομάδα με αφορμή την επικείμενη επιστροφή της χώρας στις αγορές, αναφέρεται στο δημοσίευμα.

SHARE