ΕΜΠΟΛΑ: Δεν θα επιτρέπεται το ταξίδι σε όσους φέρουν σημάδια του ιού

Σε υποχρεωτικό έλεγχο θα πρέπει να υπόκεινται πλέον όλοι οι ταξιδιώτες που αναχωρούν από τα διεθνή αεροδρόμια, τα λιμάνια και τα μεγάλα συνοριακά περάσματα των χωρών που πλήττονται από τον ιό του Έμπολα, σύμφωνα με νέα ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο ΠΟΥ, ζητείται από τις χώρες που έχουν επηρεαστεί «να ελέγχουν την έξοδο όλων των ατόμων στα διεθνή αεροδρόμια, τα λιμάνια και τα μεγάλα συνοριακά περάσματα στην ξηρά για ανεξήγητο εμπύρετο νόσημα που παραπέμπει σε πιθανή μόλυνση Έμπολα».

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ΠΟΥ,  δεν θα πρέπει να επιτρέπεται σε κάθε άτομο με ασθένεια που παραπέμπει σε EVD να ταξιδέψει, «εκτός και εάν το ταξίδι είναι μέρος μιας απαραίτητης ιατρικής εκκένωσης».

Σύμφωνα με στοιχεία που είχε δώσει στη δημοσιότητα ο Οργανισμός την περασμένη Παρασκευή, οι νεκροί από τον ιό στις χώρες της δυτικής Αφρικής έχουν φτάσει τους 1.145.

Ωστόσο, ο οργανισμός υγείας του ΟΗΕ κατέγραψε 152 επιβεβαιωμένα, πιθανά και ύποπτα νέα κρούσματα του θανατηφόρου αιμορραγικού πυρετού σε Γουινέα, Λιβερία, Νιγηρία και Σιέρα Λεόνε, γεγονός που αυξάνει το σύνολο των κρουσμάτων σε 2.127.

SHARE