ΕΛΣΤΑΤ: Επιτυχία για την Ελλάδα η ανακοίνωση της Eurostat “χωρίς αστερίσκους”

Επιτυχία για την Ελλάδα χαρακτηρίζει η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) τη χθεσινή ανακοίνωση της Eurostat για το πρωτογενές πλεόνασμα της Ελλάδας, χωρίς επιφυλάξεις.

“Οι δημοσιονομικές στατιστικές της Ελλάδας δημοσιεύονται από τη Eurostat χωρίς επιφυλάξεις για όγδοη συνεχή φορά από το Νοέμβριο 2010”, αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΕΛΣΤΑΤ.

Όπως προσθέτει, “η εξαμηνιαία δημοσίευση των ελληνικών στατιστικών από τη Eurostat για όγδοη συνεχή φορά χωρίς επιφυλάξεις, κατόπιν των σχετικών ελέγχων και πιστοποιήσεων, αποτελεί μία σημαντική σειρά επιτυχιών για την Ελλάδα”.

“Η δημοσίευση από το Νοέμβριο του 2010 των στατιστικών στοιχείων του ελλείμματος και του χρέους της Ελλάδος χωρίς επιφυλάξεις καταδεικνύει τη σταθερή αποδοχή των δημοσιονομικών στατιστικών που καταρτίζονται από την ΕΛΣΤΑΤ ως στατιστικών στοιχείων που ικανοποιούν πλήρως τους κανόνες και τις απαιτήσεις των Ευρωπαϊκών Κανονισμών και καταρτίζονται σύμφωνα με τα διεθνή στατιστικά πρότυπα γενικότερα και επιβεβαιώνει τις συστηματικές προσπάθειες που έχουν γίνει από την ΕΛΣΤΑΤ για την παραγωγή αξιόπιστων στατιστικών στοιχείων”, καταλήγει η ΕΛΣΤΑΤ.

SHARE