ΕΛΠΕ: Συγκροτήθηκε σε σώμα το ΔΣ

αρχείο λήψης
Σε σώμα συγκροτήθηκε το νέο Δ.Σ. του ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια ΕΛΠΕ, και ανατέθηκαν εκτελεστικά καθήκοντα στον πρόεδρο τον διευθύνοντα και τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο, όπως και σε ένα σύμβουλο που έχει προταθεί από την Paneuropean (Όμιλος Λάτση) καθώς πρόθεση της νέας διοίκησης είναι η τομή μέσα από τη συνέχεια και η αναβάθμιση του πρωτοποριακού ενεργειακού ρόλου του ομίλου στην προσπάθεια για τη θετική διέξοδο από την κρίση και την παραγωγική ανασυγκρότηση της οικονομίας.

Συγκεκριμένα, τα επτά μέλη που διορίστηκαν από το Ελληνικό Δημόσιο, είναι οι: Ευστάθιος Τσοτσορός, Γρηγόριος Στεργιούλης, Ανδρέας Σιάμισιης, Γεώργιος Γρηγορίου, Στρατής Ζαφείρης, Σωτήρης Κοντονάσιος και Γεώργιος Μαλόγλου.

Τα δύο μέλη που ορίστηκαν από την την Paneuropean είναι οι Θεόδωρος – Αχιλλέας Βάρδας και ο Γεώργιος Αλεξόπουλος.

Στη σημερινή του συνεδρίαση του Δ.Σ. των ΕΛ.ΠΕ. αποφάσισε τη συγκρότησή του σε Σώμα ως εξής:

Α. Εκτελεστικά Μέλη :

· Ευστάθιος Τσοτσορός, Πρόεδρος Δ.Σ.
· Γρηγόριος Στεργιούλης, Διευθύνων Σύμβουλος.
· Ανδρέας Σιάμισιης, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος.
· Γεώργιος Αλεξόπουλος, Σύμβουλος

Β. Μη Εκτελεστικά Μέλη :

· Θεόδωρος – Αχιλλέας Βάρδας, Σύμβουλος

· Γεώργιος Γρηγορίου, Σύμβουλος

· Στρατής Ζαφείρης, Σύμβουλος

· Σωτήρης Κοντονάσιος, Σύμβουλος

· Γεώργιος Μαλόγλου, Σύμβουλος

· Παναγιώτης Οφθαλμίδης, Σύμβουλος – εκπρόσωπος των εργαζομένων

· Θεόδωρος Πανταλάκης, Σύμβουλος – εκπρόσωπος των μετόχων μειοψηφίας.

· Σπυρίδων Παντελιάς, Σύμβουλος – εκπρόσωπος των μετόχων μειοψηφίας.

· Κωνσταντίνος Παπαγιαννόπουλος Σύμβουλος – εκπρόσωπος των εργαζομένων.

Κύκλοι της αγοράς σχολίαζαν τη νέα σύνθεση επισημαίνοντας ότι εγγυάται συνέχεια και την αποτελεσματικότητα της διοίκησης του ομίλου ΕΛΠΕ, καθώς περιλαμβάνει έμπειρους και καταξιωμένους επιστήμονες, οι οποίοι έχουν θητεύσει σε θέσεις ευθύνης, είτε εντός του ομίλου είτε στον Ελληνικό και διεθνή ενεργειακό κλάδο.

Πρόθεση της νέας διοίκησης είναι η τομή μέσα από τη συνέχεια και η αναβάθμιση του πρωτοποριακού ενεργειακού ρόλου του ομίλου στην προσπάθεια για τη θετική διέξοδο από την κρίση και την παραγωγική ανασυγκρότηση της οικονομίας.

Τέλος, η νέα διοίκηση απευθύνεται στους εργαζομένους, τους συνεργάτες και τους μετόχους καλώντας τους να στηρίξουν ενεργά την προσπάθεια να καταστούν τα ΕΛΠΕ ο ηγετικός ενεργειακός όμιλος στη ΝΑ Ευρώπη.

SHARE