ΕΛΛΗΝΙΚΟ: Η επένδυση κρίνεται από αρχαιολόγους και δασάρχες!

Δεν έχει τέλος το θρίλερ με την επένδυση στο Ελληνικό, καθώς αναβλήθηκε  η συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ) που είχε προγραμματιστεί για σήμερα ώστε να συζητηθεί το σχέδιο ανάπτυξης.

Η μεγάλη επένδυση στο Ελληνικό φαίνεται πως θα κριθεί τελικά από …αρχαιολόγους και δασάρχες, καθώς οι βασικές εκκρεμότητες αφορούν το αν θα κριθεί ο χώρος αρχαιολογικός, καθώς και μια έκταση 37 στρεμμάτων, η οποία έχει χαρακτηριστεί δασική από το δασαρχείο Πειραιά

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η αναβολή ήταν επιδίωξη της κυβέρνησης καθώς οι ενδείξεις παρέπεμπαν σε σχηματισμό πλειοψηφίας μεταξύ των μελών του ΚΑΣ υπέρ της κήρυξης του χώρου ως αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.

Κυβέρνηση και Lamda Development  επιδιώκουν να μην κηρυχθεί αρχαιολογική ζώνη μεγάλο τμήμα του Ελληνικού, όπως έχουν εισηγηθεί οι υπηρεσίες της Αρχαιολογίας. Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη συνεδρίαση του ΚΑΣ στις 5 Σεπτεμβρίου, είχε διαρκέσει 8 ώρες και δεν είχε καταλήξει σε απόφαση.  Στην περίπτωση που ο χώρος κριθεί αρχαιολογικός, ο κίνδυνος να τιναχθεί η επένδυση στο αέρα θα είναι κάτι παραπάνω από ορατός.

Επίσης σήμερα αναμένεται η απόφαση επί της αναίρεσης που έχουν καταθέσει το ΤΑΙΠΕΔ και η Ελληνικόν ΑΕ κατά της απόφασης του δασάρχη Πειραιά με την οποία θεωρούνταν δασική έκταση τμήμα 37 στρεμμάτων.

Για το θέμα των 37 στρεμμάτων που χαρακτηρίζονται ως «δασική έκταση» από το δασάρχη Πειραιά, αν και έχει κατατεθεί ένσταση από την Ελληνικό ΑΕ και το ΤΑΙΠΕΔ η οποία φαίνεται πως θα κριθεί σήμερα, ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda είχε υποστηρίξει πρόσφατα πως το συγκεκριμένο σημείο είναι το σημαντικότερο τμήμα του έργου.

«Έχουμε σχεδιάσει το ολοκληρωμένο resort ξενοδοχείο 1.200 δωματίων, καζίνο, συνεδριακούς χώρους που θα συνδέεται με γέφυρα με την παραλιακή οδό. Το κομμάτι αυτό είναι πολύ σημαντικό για το business plan που σχεδιάστηκε από διεθνείς συμβούλους και έχουν ξοδευτεί εκατομμύρια. Δε μπορείς να πάρεις ένα κομμάτι και να το πας αλλού! Δεν είναι Legoland».

 

 

 

Στ. Πιτσιόρλας: Mέσα στο 2018 θα δούμε μπουλντόζες στο Ελληνικό

 

SHARE