ΕΚΤ: Έρχονται περισσότερες αγορές κρατικών ομολόγων Μάιο και Ιούνιο – Ράλι στις αγορές

ECB--Την αγορά περισσότερων κρατικών ομολόγων από την ΕΚΤ προανήγγειλαν σήμερα αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας, πυροδοτώντας ράλι στις ευρωπαϊκές αγορές. 

Σύμφωνα με τον Μπενουά Κερέ, η ΕΚΤ θα προχωρήσει σε μικρή αύξηση των αγορών τον Μάιο και τον Ιούνιο λόγω της χαμηλής ρευστότητας που παρατηρείται στις αγορές τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι οι προσαρμογές αυτές δεν σχετίζονται με την αστάθεια στην αγορά ομολόγων.

«Το εκτελεστικό συμβούλιο της ΕΚΤ είναι έτοιμο να αναλάβει περαιτέρω δράση για να αντιμετωπίσει τους κινδύνους του παρατεταμένα χαμηλού πληθωρισμού», δήλωσε ο κεντρικός τραπεζίτης της Γαλλίας Κριστιάν Νουαγέ.

Το μηνιαίο ύψος αγοράς κρατικών ομολόγων από την ΕΚΤ διαμορφώνεται στα 60 δισ. ευρώ, ενώ το πρόγραμμα θα παραμείνει σε εφαρμογή μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2016.

Ώθηση από τις δηλώσεις των αξιωματούχων της ΕΚΤ λαμβάνουν οι ευρωπαϊκές αγορές, με τον DAX στη Φρανκφούρτη να ενισχύεται 1,91% στις 11.816 μονάδες και τον CAC 40 στο Παρίσι να σημειώνει άνοδο 2,01% στις 5.113 μονάδες.

SHARE