ΕΘΝΟΣ: Οι δημοσιογράφοι “αδειάζουν” την ΕΣΗΕΑ. Θέμα με τις απολύσεις στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Οι δημοσιογράφοι  διαφωνούν με την απόφαση της ΕΣΗΕΑ  να κηρύξει για την Τετάρτη 30  Ιανουαρίου, 24ωρη απεργία στα έντυπα του ομίλου και ειδικότερα στο ΕΘΝΟΣ και το ΕΘΝΟΣ της Κυριακής λέγοντας ότι το σωματείο δεν πρέπει να “προχωρά η ΕΣΗΕΑ σε απεργίες «αλά κάρτ».

Ειδικότερα στην επιστολή τους προς την ΕΣΗΕΑ αναφέρουν:

ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ
ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΕΘΝΟΥΣ και ΕΘΝΟΥΣ της Κυριακής.

Οι εργαζόμενοι του Έθνους ζητούμε την ανάκληση των απολύσεων των τριών συναδέλφων που πραγματοποιήθηκαν την 28η Ιανουαρίου στην Ημερησία. Παράλληλα και σε συνεργασία με τον εκπρόσωπο των εργαζομένων στην Ημερησία ζητάμε ενημέρωση από τη διοίκηση του Ομίλου για το αν υπάρχουν σχέδια περαιτέρω μείωσης προσωπικού και αποδοχών. Συμμετείχαμε και θα συμμετέχουμε σε κάθε κινητοποίηση που προκηρύσσεται για τον κλάδο συνολικά.
Διαφωνούμε όμως με αποφάσεις που αφορούν απεργιακές κινητοποιήσεις σε έναν μόνο όμιλο ή και σε μεμονωμένα μέσα καθώς επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο το ήδη βαρύ κλίμα που έχει διαμορφωθεί στον Τύπο, και επηρεάζουν σαφώς την κυκλοφορία εντύπων ή την λειτουργία σταθμών σε σχέση με τους όρους ανταγωνισμού στην ήδη περιορισμένη αγορά.

Ζητάμε:
να υλοποιηθεί η δέσμευση της ΕΣΗΕΑ και να προχωρήσει σε υπογραφή συλλογικής σύμβασης με τους εργοδότες που θα διασφαλίζει τις συλλογικές διαπραγματεύσεις στον κλάδονα μην προχωρά η ΕΣΗΕΑ σε απεργίες αλά κάρτ να ανακληθεί η απόφαση για 24ωρη απεργία στο ΕΘΝΟΣ και ΕΘΝΟΣ της Κυριακής

SHARE