ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Στο “συρτάρι” του Τουρκολιά 700 εκατομμύρια για τον “εθνικό στόχο”

Το ποσό των 700 εκατ. ευρώ φαίνεται πως έχει συγκεντρώσει η Εθνική Τράπεζα, με επώνυμους Έλληνες επιχειρηματίες να βάζουν πλάτη στην κάλυψη της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της ιστορικής τράπεζας. Όπως αναφέρουν κύκλοι της αγοράς το  μεγαλύτερο μέρος της αύξησης κεφαλαίου της τράπεζας καλύπτεται από τις επιστολές που έχει συγκεντρώσει ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΕ κ. Αλέξανδρος Τουρκολιάς.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής, τόνισε, σύμφωνα με πληροφορίες, σε στελέχη του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ότι οι  12.000 υπάλληλοι της τράπεζας δίνουν τη μάχη για να πετύχει η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής, με την επιτυχία της να έχει αναχθεί σε εθνικό στόχο, μετά και από την προσωπική παρέμβαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Η διαφαινόμενη επιτυχία υπερκάλυψης της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας και η αποτροπή της υπαγωγής της στο Ταμείο Χρηματιπιστωτικής Σταθερότητας αποτελούν ισχυρό μήνυμα της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας, προσωπικά του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και της κυβέρνησης προς τα συμφέροντα, κυρίως ξένα, που μετά την αποτυχία του ντιλ με την Eurobank στόχευαν στον διαμελισμό της Εθνικής Τράπεζας και στην πώληση των…ιματίων της.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ  ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΜΚ το κάνουν γιατί ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝ, το οποίο συμφέρον είναι μεγαλύτερο, από την αρχική χασούρα που θα έχουν, βάζοντας χρήματα, μέρος των οποίων θα πάνε για να καλύψουν την αρνητική θέση της τράπεζας. Και για να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς απέναντι στους εκατοντάδες χιλιάδες μικρομετόχους ή απλά φίλους της Μεγάλης μας Φίλης, θα πρέπει να τους πούμε ότι ο αγώνας δε σταματά την ημέρα που θα μαζευτούν τα λεφτά. Ο αγώνας και η αγωνία τότε αρχίζουν! Πρέπει το συντομότερο η τράπεζα να πετύχει αποτελέσματα ικανά όχι μόνο να καλύψουν τις γνωστές “τρύπες”, αλλά και τις άγνωστες, οι οποίες θα προκύψουν σε μερικούς μήνες, αν συνεχιστεί η δυσπραγία στην οικονομία και αν αυξηθούν περαιτέρω  τα επισφαλή και κόκκινα δάνεια.

SHARE