ΕΘΝΙΚΗ: Ανησυχεί ο ΣΥΡΙΖΑ για την ανακεφαλαιοποίηση – Συνάντηση με Αλ.Τουρκολιά

Την ανησυχία τους σχετικά με τη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης της Εθνικής Τράπεζας εξέφρασε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενη από τους Γιώργο Σταθάκη και Ευκλείδη Τσακαλώτο, κατά τη συνάντησή τους με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Εθνικής Τράπεζας Αλέξανδρο Τουρκολιά και τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο Πέτρο Χριστοδούλου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, οι εκπρόσωποι της ΕΤΕ ενημέρωσαν τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τις εξελίξεις σχετικά με την αναστολή συγχώνευσης Εθνικής- Eurobank και κατέθεσαν τις απόψεις τους για την πορεία ανακεφαλαιοποίησης της Εθνικής Τράπεζας.

Από την πλευρά τους, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ «εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για τον τρόπο με τον οποίο διαφαίνεται ότι θα ολοκληρωθεί η διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης της Εθνικής υπό τον έλεγχο του ΤΧΣ και τις συνέπειες που θα επιφέρει στην ίδια την τράπεζα, αλλά και συνολικά στο εγχώριο χρηματοπιστωτικό σύστημα».

Οι κ.κ. Σταθάκης και Τσακαλώτος διατύπωσαν τις αντιρρήσεις τους για το γεγονός ότι η κοινωνία δεν θα έχει κανένα λόγο στις αποφάσεις του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, τη στιγμή που ο ελληνικός λαός επωμίζεται ένα χρέος της τάξης των 50 δισ. ευρώ.

SHARE