ΕΒΕΠ: Παγκόσμιος κόμβος μεταφορών ο Πειραιάς – Ψήφος εμπιστοσύνης η επένδυση της ZTE

Όχημα ανάπτυξης για την Ελλάδα καθίσταται ο Πειραιάς μετά τη συνεργασία που υπεγράφη μεταξύ της ZTE Corporation και της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά και παγκόσμιος κόμβος θαλάσσιων μεταφορών, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το ΕΒΕΠ.

Η συμφωνία σηματοδοτεί την έναρξη μιας ακόμη συνεργασίας που θα καταστήσει το λιμάνι του Πειραιά διαμετακομιστικό κέντρο για τα προϊόντα της ΖΤΕ προς 12 σημαντικές αγορές της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, ήτοι Κροατία, Τσεχία, Σλοβακία, Σλοβενία, Αυστρία, Ουγγαρία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία και Κύπρο.

Η συνεργασία ΖΤΕ – COSCO, τονίζεται, καθιστά το λιμάνι του Πειραιά σε όχημα ανάπτυξης για όλη την Ελλάδα, το καθιερώνει σε πύλη εισόδου συνδεδεμένο με τις υποδομές και τον καθιστά παγκόσμιο κόμβο θαλάσσιων μεταφορών.

Τέτοιες επιλογές και συνεργασίες παγκόσμιων παικτών του εμπορίου και της ναυτιλίας βελτιώνουν την ανταγωνιστικότητα της χώρας και δείχνουν προοπτική.

Η επένδυση της ΖΤΕ επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη της εταιρείας στην Ελλάδα και τη δέσμευση μιας μακροπρόθεσμης επένδυσης, η οποία εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει σημαντικό αριθμό, περίπου 400-600, θέσεων εργασίας μέχρι την ολοκλήρωσή του, που εκτιμάται σε περίπου τρία χρόνια από σήμερα.

Οι επόμενες φάσεις της επένδυσης περιλαμβάνουν την κατασκευή Κέντρου Επισκευών και Επιστροφών για την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και την μετεξέλιξή του αργότερα σε γραμμή συναρμολόγησης (assembly line).

Η απόφαση ενός πολυεθνικού κολοσσού τηλεπικοινωνιών όπως η ZTE, με τζίρο 15 δισ. ευρώ και επιχειρηματική δράση σε 140 χώρες, να επιλέξει τον Πειραιά για την εγκατάσταση του κέντρου logistics της, υπόσχεται πολλά.

Κοινός στόχος όλων πρέπει να είναι το λιμάνι του Πειραιά να εξελιχθεί στον μεγαλύτερο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων στη Μεσόγειο, σε Κέντρο Logistics, αλλά και στη κύρια Νοτιοανατολική Πύλη για τα φορτία από και προς την Ευρώπη.

SHARE